Raikonenov angažman zavisi od sponzora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.10.2011.


Raikonenov angažman zavisi od sponzora

©

Priču o Kimijevom povratku velikim delom potpomogli su pregovori Vilijamsa sa sponzorima iz Katara, međutim, ti pregovori za sada su suspendovani, a tim je u potrazi za drugim načinima finansiranja. Kao jedna od opcija pominje se i vozač koji bi plaćao za mesto u timu, što podrazumeva jak sponzorski pul.

Angažman Raikonena zavisi od sponzora. Ako Narodna banka Katara postane partner ili vlasnik tima on će sigurno voziti. Šanse i dalje postoje ali vreme ističe, a budžet tima za sledeću sezonu treba da bude formiran.

Pastor Maldonado zasigurno ostaje u Vilijamsu uz pomoć Vlade Venecuele i nacionlane naftne kompanije PDVSA, dok je obnavljanje ugovora sa Barikelom sve neizvesnije. Znajući za ovo brazilski vozač je već u kontaktu sa Lotus Reno GP-om, no čini se da Erik Bulije neće ponoviti eksperiment sa veteranom, da mu se ne bi dogodio promašaj kao sa Hajdfeldom. Sa druge strane čeka se i Kubica da bi se proverila mogućnost njegovog angažmana.

Finski mediji priču o Raikonenu završavaju zaključkom da ako bude njegovog angažmana u Vilijmsu sve treba da bude poznato da sredine novembra jer duže ni jedna strana ne može da čeka.