Predstavljen Reno RS16


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.02.2016.


Predstavljen Reno RS16

©RenoSportF1

Reno je promovisao Frederika Vasera, doskorašnjeg šefa ART Gran pri tima u trkačkog direktora, a u rukovodstvu će se naći između ostalih i Bob Bel u ulozi tehničkog direktora i Siril Abitbul kao direktor Reno Sporta.

Crna i žuta boja dominiraju u kolor šemi bolida RS16, dok je većina natpisa sponzora i partnera ispisana belom. Iz Renoa potvrđuju da će ovaj izgled biti i na prvim testiranjima, ali i da može biti drugačija na trci u Australiji.

Vozačku postavu tima čine Džolion Palmer i Kevin Magnusen koji je "uskočio" umesto Pastora Maldonada je Venecuelanski PDVSA nije uspeo da ispoštuje sponzorski ugovor, odnosno plati potrebnu sumu za Maldonadovo učešće. Rezervista tima biće GP3 šampion Esteban Okon.

Luksuzni brend Ren-Nisan alijanse, Infiniti, učestvuje u razvoju elektro motora, a njegov natpis nalazi se sada na poklopcu motora. Podsetimo, ovaj brend bio je jedan od glavnih sponzora Red Bula u proteklom periodu.

Što se tiče sponzora i partnera Reno je nastavio saradnju sa Majkrosoftom i EMC-om. Tu su io novi partneri - proizvođač časovnika Bel&Ros, proizvođač vrhunskih audio sistema Deviale, modni brend Džek&Džons.

Total će i 2016-e biti tehnički partner u sektoru ulja i maziva za agregate i menjač.