Vandorn: Nemam ništa obećano, sve radim da uđem u Formulu 1


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.01.2016.


Vandorn: Nemam ništa obećano, sve radim da uđem u Formulu 1

©McLarenF1

Kako su Dženson Baton i Fernando Alonso ostali u Meklarenu drugu godinu zaredom, tako je Vandornov put u Formulu 1 blokiran. Ipak, ostaje u ekipi kao njihov rezervni vozač za ovu godinu sa nadom da će ući u takmičenje 2017. godine ali priznaje da mu ekipa nije još ništa obećala.

“Ništa nemam obećano ali sve radim da uđem u Formulu 1. Tu želim biti. Hteo sam biti tu 2016. i smatram kako sam sto posto spreman da budem tu. Nažalost, nije bilo slobodnih mesta pa moram raditi za 2017. Na dobroj sam poziciji i Meklaren veruje u moje sposobnosti. Nemam garanciju za 2017. ali ovo je dobro mesto za mene i dobro da vozim za ekipu. Sa njima sam nekoliko godina i imali smo mnogo uspeha zajedno. Nadam se da možemo nastaviti taj uspeh i u budućnosti te isčekujem da ću dobiti mesto da se trkam ovde,” rekao je Vandorn te dodao kako cilja na vožnju u Super Formuli i da je blizu potpisa da Dandelion Rejsingom.

"Trenutno radimo na tome, ali verujem da će dogovor ubrzo doći. Ako sve bude išlo u tom pravcu, imaću godinu punu posla. Odlazak na sve trke kao rezervni vozač, provesti dosta vremena u simulatoru, biti s inženjerima u fabrici, ali to su sve odlične pripreme za 2017. Važno je negde voziti, da ostanete spremni. To vam omogućuje da radite tokom godine iako u Super Formula nema mnogo trka tokom godine. Bolidi su veoma brzi, testirao sam jedan na Suzuki u novembru i imaju dobru brzinu u krivinama što je još jedna jako bitna priprema za 2017", zaključio je.

Koautor: Anel Poprženović