Folksvagenov šef pojačava Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.01.2016.


Folksvagenov šef pojačava Meklaren

©McLarenF1

Nemac će u engleskom timu zameniti Džonatana Nila na mestu glavnog izvršnog direktora. Nil karijeru nastavlja u Meklarenu, ali sa novom pozicijom glavnog operativnog direktora Meklarenove tehničke grupe (MTG).

Ron Denis, je u martu 2014. započeo rekonstrukciju organizacije te je Erika Bulijea postavio za trkačkog direktora F1 tima. Nil je privremeno preuzeo ulogu glavnog izvršnog direktora, dok Denis nije žurio sa objavom imena novog čoveka.

“U skladu sa strategijom konstantnog rasta Meklarenove Tehničke grupacije, Džonatan je postavljen za glavnog operativnog direktora”, rekao je Denis.

“Odradio je sjajan posao delujući kao glavni izvršni direktor Meklaren rejsinga, a iskustvo i stručnost koju je stekao na drugim pozicijama čine ga idealnim za tako važnu novu ulogu u Meklarenovoj tehničkoj grupaciji. Hostu sam prvi puta prišao prošle godine. Izuzetno je impresivan, sposoban i ambiciozni individualac koji ima jako puno širokog sportskog iskustva, jer je bio na visokim pozicijama u BMW-u, Poršeu, Fordu, Zauberu i od 2012. Folksvagenu, vodeći "WRC" ekipe tih proizvođača do uzastopnih naslova 2013 - 2015. Pored "WRC" iskustva, stekao je u dodatna u takmičenjima turističkih i sportskih automobila, motocikala te Formule 1, što ga čini veoma obrazovanim i strastvenim”, dodao je Denis.

Koautor: Anel Poprženović