Arai: Hondi treba veći turbo


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.01.2016.


Arai: Hondi treba veći turbo

©McLarenF1

Međutim, to ne znači da se neki njegovi delovi neće povećati, što uključuje turbopunjač. Upravo je ta komponenta jedan od krivaca za katastrofalnu 2015-u.

Honda se odlučila za radikalan dizajn podeljenog turbopunjača, u kojemu je turbina smještena izvan, a kompresor unutar motora. Kako bi se to podudaralo s Meklarenovom nultom filozofijom, obje komponente turbopunjača su smanjenje koliko je god to bilo moguće. Problem koji se zatim javlja je taj da manja turbina generiše manje snage, a krajnji rezultat je smanjena snaga motora s unutrašnjim sagorevanjem i veći broj okretaja. Posledica – MGU-H generator prima manje snage sa vratila turbine pa nije sposoban puniti bateriju i adekvatno opskrbljivati MGU-K generator.

“Veličina je vodila do neefikasnosti. Turbopunjač je malen pa je motor trebao zrak pod velikim pritiskom. To znači da je limit bio veliki broj okretaja turbine – 120 000”, rekao je Arai te dodao kako neće biti tolikih promena i da su 32 tokena dovoljna za ekipu da preokrenu stvari.

“Neće biti toliko velikih promena. I dalje imamo kompaktnu izvedbu, ali znam da trebamo turbopunjač većih dimenzija. Stoga, cilj je zadržati koncept, ali menjanje unutrašnjosti komore ili prepravljanje bilo kojih njenih delova kako bi oni bili što manji. Sistem tokena je dobar za smanjivanje troškova jer područja razvoja su ograničena. Ali, ako imate veliki zaostatak, jako je teško stići. Raspravljali smo o tome s drugim dobavljačima i FIA-om pa ove godine imamo isti broj tokena. Mislim da je to dovoljno za sve. Zato sada nije jako teško promeniti bitne stvari”, zaključio je Arai.

 

Koautor: Anel Poprženović