Rozberg: Hamilton je najbolji timski vozač


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.01.2016.


Rozberg: Hamilton je najbolji timski vozač

©MercedesAMGF1

Premda odnosi između njih nisu sjajni, na pitanje koga bi htio videti pored sebe u Mercedesu, Rozberg je rekao;“Hamiltona. Snažan je vozač, a ekipa je bila uspešna.”

Međutim, tokom sezone upućivao je kritike  Englezu kako gleda samo sebe, a ne na ekipu.

“Takav utisak nije u celosti istinit. Kao vozaču, potreban vam je uspešan tim. Ako se ekipa uveri kako gledate samo sebe, cela stvar brzo prestaje funkcionisati. Tu smo da pobjeđujemo za ekipu - Mercedes. Prema pravilima koje je napravio tim, realno je kako pritisak jedan na drugog može dovesti do tenzija, ali ekipa s'tim najviše dobija.”

Nemčev pomirljivi ton verovatno je razlog vrlo dobrih trka na samom kraju sezone, a Rosberg na to kaže:

“Definitivno nisam ponovno izmislio razlog. Trebao sam samo izvući maksimum, dok sam ranije bio ispod. To vam je dovoljno da napravite razliku.”

Rosberg priznaje da je Ostin bio prelom, ali dodaje da u novoj sezoni nećemo videti novog Rozberga.

“Posle Ostina rekao sam da ovako više ne ide. Međutim, konstantno je bilo blizu... razdvajala nas je samo jedna desetinka, a opet na kraju je bilo na mojoj strani. Iz kojeg razloga? Teško je reći. Uglavnom, nećete videti novog Rozberga. Ali, videćete iskusnijeg Rozberga. Onog koji je jako puno naučio iz prošle godine. I onog koji će prednost iz zadnje trke 2015-e preneti u novu sezonu. Za mene je nova sezona davno počela”, zaključio je.

Koautor: Anel Poprženović