Bulije se ne slaže sa FIA-om oko politike troškova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.01.2016.


Bulije se ne slaže sa FIA-om oko politike troškova

©McLarenF1

Ali, šef Meklarena Erik Bulije tvrdi da su ti pokušaji uzaludni i da FIA zadržava finansijski jače ekipe da se približe Mercedesu.

“Pozvao bih se na Bernija i rekao ako nešto ne možeš priuštiti, jednostavno ne dolazi. Treba dati ekipama da rade što žele i misle da je najbolje. Trebaju biti pravila-regulacije, tu se u potpunosti slažem, ali forsirati smanjenje troškova... za mene je to greška. Ako želite doći u F1 trebate biti u mogućnosti priušiti sebi taj sport, a proizvođači to mogu. Što znači da nije pitanje u tome može neko ili ne može imati taj luksuz. Ko se muči u Formuli 1? Ekipe sa dna grida. Ipak, problem je u tome da na takav način mučite velike timove, a ne spašavate uopšte manje ekipe, to je patnja za sve koji su u Formuli 1.”

Bulije ide i dalje, pa sugeriše uvođenje ”slobodu trošenja svih” sistem koji bi, po njemu, automatski doveo do prave borbe u vrhu poretka.

“Ukoliko neko hoće imati sva vrata od zlatu neka ih ima ako to želi. Dok ste u pravilima regulacije to je u redu. Onda imate kompetitivan grid kao u 2012-oj i 2013-oj", zaključio je Bulije. Koautor: Anel Poprženović