Alonso: Želimo da pobedimo na još jednoj trci


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.10.2011.


Alonso: Želimo da pobedimo na još jednoj trci

©

"Znamo da je Red Bul favorit i da je Meklaren mnogo jak u ovom delu sezone ali pokušaćemo da uživamo u trkanju. Moji bodovi u šampionatu su manje važni sada, zato što nema velike razlike u tome ako ste drugi ili treći u šampionatu, a nemožete biti šampoion. Meklaren je mnogo ispred u šampionatu ali daćemo svoj maksimum kako bi ih sustigli mada znamo da će to biti teško."

Španac je veoma zadovoljan svojim izdanjem u Japanu i sa nestrpljenjem očekuje trku u Koreji, a očekivanja su opet vezana za mesto na podijumu ili eventualnu pobedu.

Alonso, koji je sedeo pored Fetela na konferenciji upitan je da prokomentariše mogućnost dolaska Fetela na mesto Mase.

"Veoma sam srećan sa svojim sadašnjim klupskim kolegom. Pomažemo jedan drugomi delimo informacije pre kavlifikacija i trke, učio sam od Felipea u protekle dve godine. Imam višegodišnji ugovor i ne znam ko će mi biti kolega, Felipe ili neko drugi ali učinićemo sve da Ferari da pobedi."

Na pitanje o motivaciji pošto je šampionat već odlučen vozač Ferarija je izjavio da je motivacija uvek tu.

"Mi smo sportski vozači i želimo da pobedimo na svakoj trci na kojoj učestvujemo. Ako u decembru budem učestvovao na trci kartinga i ne pobedim osećaću se pomalo razočarano. Sada nas očekuju četiri trke u četiri zemlje, trkamo se za tim, sponzore, navijače i nas same tako da je nemoguće biti manje motivisan."