Rezime sezone : Toro Roso najbolji od ostalih


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.12.2015.


Rezime sezone : Toro Roso najbolji od ostalih

©ToroRossoF1

Rezime sezone III deo

Toro Roso

Ekipa iz Faence krenula je u sezonu sa najmlađom ekipom u svojoj istoriji, ali Maks Ferštapen i Karlos Sajnz dokazali su kako se na njih s pravom može računati u F1. Šasija je bila poprilično dobra, a kritike idu na adresu nekonkurentnom i nepouzdanom Renoovom motoru. Toro Roso je imao osigurano sedmo mesto, jer je Zauber doživio pad forme, te su se okrenuli borbi za šestu poziciju koja im je pobegla za 11 bodova. U drugom delu sezone podigli su formu i osvojili više bodova nego u prvom, a najbolje izdanje im je u Mađarskoj i Americi, zahvaljujući četvrtim mestima Maksa Ferštapena. Dok je Red Bul vodio rat s Renoom, Toro Roso se u tišini dogovorio s Ferarijem oko isporučivanja ovogodišnje specifikacije motora za 2016-u godinu. To bi im bio odličan posao, ako Reno ne odradi dobar posao tokom zime, što je i sam Helmut Marko potvrdio.

Mlada vozačka ekipa Maks Ferštapen i Karlos Sajnc pokazali su veliki talenat koji posjeduju, a to se pogotovo odnosi na Holanđanina (Ferštapena) koji je dobio tri veoma bitne nagrade; ličnost godine, potez godine i najbolji mladi vozač sezone. U sezoni koja je iza nas, Ferštapen je osvojio dva četvrta mesta i skupio 49 bodova, samo dva poena manje od Grožana. Timski kolega Sajnc nije imao previše sreće pa je i sam izjavio da bodovno stanje nije pravi odraz forme jednog i drugog vozača. Španac je imao samo 18 bodova, ali treba reći da je usled kvarova na trkama odustao čak sedam puta, što znači da nije završio trećinu trka u sezoni. Gledajući Ferštapena, odustao je 4 puta, a od toga dva puta nakon problema bolida. Što se kvalifikacijama tiče, bolji omjer ima Sajnc, koji je svrstao u jednog od boljih vozača na startovima trka. U prosjeku je uzimao 1.06 mjesto, a Ferštapen gubio pozicije za 0.53.mesta .Sledeću godinu ulaze s proverenim i pouzdanim Ferarijevim motorom koja bi trebala obojici vozača dati šansu da barem pokušaju ugledati mesta za podije, gdje ćemo imati mnogo bolji uvid u performanse mladih asova.

Zauber

Pravi triler početkom godine zadesio je ekipu Zaubera. Umesto da krenu u novu sezonu i što pre zaborave lošu 2014-tu u kojoj nisu osvojili poena, tim iz Hinvila nije nastupio na prvom slobodnom treningu u Australiji. Nevjerovatna greška se dogodila u vođstvu ekipe, najveća šefice Moniše Kaltenborn. Uredno potvrđeni vozači za 2015-tu su Markus Erikson i Felipe Nasr, ali u Melburnu se pojavio Gvido van der Garde koji je rekao da ima uredno potpisan ugovor pa je obukao trkačko odelo švajcarskog tima. Zauber je usled ovakog propusta završio na sudu, a Moniša je kasnije rekla da se zaledila kada je u sudnici čula reč ‘zatvor’. Situacija je brzo rešena dogovorom između dve strane, a Brazilac i Šveđanin su učestvovali u nastavku GP vikenda. Ubrzo, nova afera, Adrijan Sutil također vodi spor sa švajcarskom ekipom zbog nepoštivanja ugovora. Ostala je nedoumica kako je Moniša (advokat), dopustila velike propuste koje su je mogle koštati posla, a Zauber još većih nevolja. Ali, sve je zaboravljeno već u nedelju kada su Nasr (5) i Erikson (8), doneli svojoj ekipi 14 bodova. Ekipa je ubrzo pala te je narednih 13 trka osvojila manje bodova nego u Australiji. Ni Zaubera nisu zaobišli veliki financijski problemi pa su nadogradnje na svom bolidu morale čekati nakon letnje pauze. Ništa bolje nije bilo ni kad su izvršili nadogradnju, a to su njihovi vozači potvrdili rečima; bolid s prve trke sezone je isti onaj s kojim su dočekali letnju pauzu. Kao svi kupci Mercedesovih motora, i Zauber nije dobio poboljšane Ferarijevog motora ove sezone, a Kaltenborn je izjavila kako nema veze s finansijama niti odnosima s talijanskom ekipom, već isključivo uticajem koji bi nova verzija imala na bolid i njegovo hlađenje. Kako sezona zahuktavala, tako su opadale performanse pa je Zauber u prvom delu osvojio 22, a u drugom 14 bodova.

Felipe Nasr može koliko-toliko biti zadovoljan u 2015-oj. Mnogo problema tokom sezone je imao zbog kočnica s svojim C34, ali Brazilac je na kraju osvojio tri puta (27) više bodova od timskog kolege Markusa Eriksona (9), koji je bio poprilično loš. U kvalifikacijama razlika je puno manja te je Nasr bio bolji 10-9, ali to je slaba uteha za Šveđanina. Oba vozača su pod ugovorima za sledeću godinu, ali Erikson mora biti mnogo žešći ako misli opstati u Formuli 1.

Meklaren

Šta kazati o sezoni engleske ekipe? Katastrofu ovolikih razmera u 2014-oj niko nije mogao zamisliti, ali neki pokazatelji izišli su krajem godine, pre prvih predsezonskih testiranja. Uočeni su prvi problemi s motorom, potom kašnjenja s Hondinim projektom, što nije bila tajna, ali Arai i Denis obećali su velike stvari već u Australiji. Prva predsezonska testiranja su ih spustila na zemlju i pokazali sav opseg posla koji čeka u 2015-oj. Nije samo da nisu bili konkurentni, bolidi u Barseloni i Herezu tokom testova nisu mogli odvoziti dvocifren broj krugova, a nekad se nisu mogli ni upaliti.

Fernanda Alonsa je nakon nesreće s predsezonskih testiranja u Australiji menjao Kevin Magnusen, koji MP4-30 nije mogao dovesti do grida. Meklarenove boje branio je jedino Baton koji je na kraju bio poslednji. Ekipa je tokom sezone obećavala veliki iskorak, ali to se nije dogodilo. Japanci kao Japanci oslonili se na svoje tradicionalne metode kada je riječ o otklanjanju problema i radu na motoru (nisu hteli Meklarenovu pomoć), koje nisu urodile plodom, dok je Erik Bulije smo jednom delovao dosta ljutito te je svom partneru poručio da prekinu sva ta s*anja, nacionalnost, te da u Formuli 1 stvari počnu raditi na F1 način i po standardima Formule 1′.

Bez obzira što je u projektu potrošena ogromna količina novca, ugroženošću ugleda i odlaska bitnih sponzora, obe strane se nisu ometale i uporno su tvrdile da znaju šta rade i kako će partnerstvo-saradnja Meklarena i Honde definitivno doći na stare grane slave.

Fernando Alonso i Dženson Baton odradili su herojski ovu sezonu. Premda je Španac poznat po temperamentu, i njegovih komentara šta misli o bolidu u Kanadi ili Japanu, ali kao što su u timu rekli, ništa strašno obzirom na mesto u prvenstvu gdje se nalaze vozači takvog kalibra. I Baton i Alonso su tokom cele sezone kao papagaji ponavljali kako je napravljen pomak na ovom delu ili onom, kako tim priprema poboljšanja za narednu trku na drugom području, da će 2016-a biti potpuno drugačija, i još mnogo toga.

Hoće li se stvarno to desiti ili ne, još je prerano doneti zaključak. Međutim, jedno je sigurno, od 2015-e lošije ne može. Opet, Svetski prvak iz 2009-e se u svim problemima bolje snašao i osvojio pet (16) bodova više od timskog kolege (11), dok su u kvalifikacijama imali podjednak učinak.

Manor Marusija

Prošlogodišnja ekipa Marusije, uspela se izvući iz stečaja (zbog zasluženog 9-og mesta konstruktorskog šampionata iz 2014-e zahvaljujući Bjankiju, kojeg nećemo nikad zaboraviti) i pojaviti na prvoj trci sezone, koju su propustil iako su u Melburnu bili prisutni. Za njih je sezona počela u Maleziji. Vozili-nastupali su s prošlogodišnjom specifikacijom Ferarijevog motora, a i njih nije mimoišla finansijska poteškoća. Redovno su završavali trke na poslednjim pozicijama i u tim okolnostima teško je oceniti performanse njihovih vozača. Vil Stivens je vozio celu sezonu te je u kvalifikacijama bio daleko bolji od Roberta Merija, dok je na trkama situacija izjednačena.

Aleksander Rosi je u pet trka menjao Merija, ali nedovoljno za ocenivanje nastupa Amerikanca. Trenutak sezone koji je obeležio ekipi, ali i svet Formule 1, je vest o smrti Žila Bijankija 17. jula 2015. Francuz je podlegao ozledama koje je zadobio na VN Japana 2014-e. On i njegova porodica su sledećih devet meseci prolazili kroz veliku borbu u kojoj je na momente bilo pozitivnih znakova. Međutim, njegov otac je u svojim izjavama govorio da situacija nije dobra i da se članovi uže i šire porodice pripreme za najgore. Najbolji trenutak njegove karijere bilo je osvajanje bodova (2) na VN Monaka 2014-te, prvi Žilovi i prvi Marusijini poeni, koju su ovu malu ekipu spasili od bankrota i omogućili nastupe u 2015-oj.

Manor je tokom sezone uspeo da potpiše mekoliko sponzorskih ugovora i donekle olakša finansijsku situaciju. Ipak odlazak Džona Buta i Grejma Loudona sa čela tima na završetku sezone jedna je od najbitnijih vesti kada je u pitanju ovaj tim.

Ipak, ima i pozitivnih vesti. Manor će u sledeću sezonu krenuti sa novim bolidom i motorima Mercedesa, dok će menjači dolaziiti iz Vilijamsa. Sve to trebalo bi tehnički ekipu da dovede na mnogo viši nivo, a možda i u situaciju da se osvoji neki bod.

Koautor: Anel Poprženović