Rezime sezone: Red Bul razočarao


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.12.2015.


Rezime sezone: Red Bul  razočarao

©LotusF1

Rezime sezone II deo

Red Bul

Bivši četverostruki šampioni nisu imali sreće u novoj eri turbo motora. Njihov dobavljač je bio uveren u bolju 2015-u, ali predsezona je pokazala da RB11 nema odgovarajući pogon, kakav zaslužuje šasija Red Bulovih inženjera. Bolid je bio nekonkurentan i nepouzdan, ali su Francuzi nešto kasnije obezbedili da motor barem završava trke. Međutim, kasnije se ispostavilo da Reno nije kriv za sve. U Red Bulu su priznali grešku na RB11 početkom sezone kada im se Toro Roso opasno približavao.

Ali, ako neko zna riješiti probleme bolida, definitivno su inžinjeri iz Milton Kinsa. šasija je počela dolaziti na svoje, Reno im je obećavao poboljšanje nadogradnje motora, koje su iz neshvatljivih razloga odugovlačili, a nadogradnja je došla tek krajem sezone. Tokene su iskoristili uzalud jer je Rikardo u Brazilu izjavio da je na pravcima bio znatno sporiji od Kvijata koji je vozio staru verziju motora.

Ipak 2015-a ostaje zapamćena po velikoj optužbi Red Bulovog vođstva prema partneru s kojim ranije dominirali šampionatima. Najoštriji je bio savjetnik Helmut Marko, zatim šef tima Kristijan Horner, a šlag na tortu dodao je vlasnik Ditrih Matešic. Austrijska ekipa je uradila je katastrofalni potez prekinuvši aktuelni ugovor (ističe 2016-e), a da nisu pre osigurali motore drugih proizvođača. I stvarno, okrenuli su se prema Mercedesu koji ih je glatko odbio, također i Ferari, da bi se Horner se obratio i Hondi. Ostali su bez ičega, a na kraju su se morali pomiriti s Renoom, koji je potvrdio ulazak fabričke ekipe 2016-e, zauzvrat su im dobili bazu agregata, a ona će sljedeće godine nositi oznaku TAG Hojer. U ovu priča se nadodaje kako će im pomagati Ilmor Inženjering.

Što se tiče vozača, Danijel Rikardo bio je uverljiviji od timskog kolege Danila Kvjata na početkom sezone. Izgledalo je kako Rus ima problem adaptiranja na novu sredinu, ali se uzdigao-popravio formu nakon nekoliko trka. Najbolje izdanje im je VN Mađarske (drugo i treće mjesto). Kvijat je sezonu završio sa tri poena ispred Rikarda. Kvalifikacije su pripale Australcu koji je izjavio, kako će smanjiti očekivanja usled teške situacije ekipe za 2016-u.

Fors Indija

Vladar sredine grida, ekipa koja sa 380 zaposlenih radi fenomenalne stvari, čime posebno treba pohvaliti vlasnika Vidžej Malija. Ali, drugi deo strane i nije tako harmoničan. Tim je usled financijskih neprilika morao propustiti veći deo predsezonskih testiranja, kasnije su nastali problemi oko dobavljača, da bi stanje bilo još gore - u zatvor je morao suvlasnik Subrata Roj zbog razno-raznih prevara, a i danas nalazi u zatvoru.

Međutim, političar i većinski vlasnik Vidžej Malija, krenuo je hrabro dalje. Važan trenutak za ekipu bilo je predstavljanje B specifikacije VJM08 koji je svetlo dana vidio na trci u Engleskoj. Pre dolaska nove specifikacije u osam trka osvojili su 31 bod, dok su sa novim bolidom u narednih 11-st uspeli osvojiti 105 bodova. Kao Vilijams, odvozili su kompletnu sezonu s istom specifikacijom Mercedesovog motora. Najbolji trenutak ekipe desio u Rusiji osvajanjem podijuma od strane Serhia Pereza, a najviše bodova osvojili na zadnoj trci sezone – 16.

U vozačkom delu i učinku, istakao se Serhio Perez. Meksikanac je u kvalifikacijama bio nešto slabiji od timskog kolege Hilkenberga, dok stanje kod trka je isto koje su oba vozača završili. Ipak, Serhio je osvojio 78 bodova, što je za 20 više od Nemca, a treba dodati i podijum na Soči Autodromu, još jedno indijskog tima posle Bahreina 2014-e. Meksikanac je imao vrlo dobru sezonu te je marljivo kupio poene, dok Niko nije naročito zadovoljan ovogodišnjim raspletom. Opet, prošle godine Nemac (96 bodova) je osvojio 37 bodova više od Pereza (59 bodova), ali od 2015-te je očekivao vjerovatno više. Obojica su se mnogo bolje snašla u B verziji ovogodišnjeg bolida - Perez je sa starom osvojio 13, a sa novom 65 bodova, a Hilkenberg u staroj verziji osvojio 18-st, posle toga 40 bodova.

Lotus

Posle užasa iz 2014-te, tim iz Enstona je živno ove godine, a velike zasluge za to ide Mercedesovom motoru. Opet, nije jedini razlog - E23 je puno bolji bolid od nepouzdanog E22 koji je bio poznat po asimetričnom nosu. Lotus je jedna od ekipa sa nešto više osvojenih bodova posle ljetne pauze, a u prilog ide i podijim Romana Grožana iz Belgije. Tu su počele velike finansijske poteškoće zbog kojih je ekipa imala velike probleme na stazi, izvan nje i u fabrici. Službena lica-sudije su nekoliko puta ulazili u Lotusove prostorije, i to zbog dugova prema dobavljačima i ugovor s bivšim rezervnim vozačem Šarlom Pikom. U nekoliko navrata bila je zaplljena bolida tokom trkačkih vikenda te su im bile zaključane garaže, ali se tim nekako održavao među živim.

Glavni ljudi morali naći način jer je odlazak u Renoove ruke bilo je pitanje vremena. Francuzi su potpisali pismo namere kupovine tima iz Enstona s kojom su ranije pravili uspehe i pobede, a dogovor je finiširan krajem godine. Predsednik Renoa, Karlos Gon, raširio je kesu i najavljuje veliki budžet za velike stvari u budućnosti. Potrebna je strpljivost, ali cilj se zna – povratak Renoove fabričke ekipe u Formulu 1, tačnije na sami vrh. Svi problemi Lotusa su rešeni pre dva dana kad su iz Renoa službeno potvrdili njihovu kupovinu.

Romanu Grožanu se nije svidelo odugovlačenje prodaje ekipe koja se zadnjih meseci našla u rasulu te je prihvatio ponudu Has F1 Tima koja je povezana sa Ferarijem. Francuz je verovatno vidio priliku – Kimi Raikonen bi sledeće godine mogao u penziju, a na njegovo bi mesto možda mogao uskočiti upravo Grožan, čije će podaci iz 2016-e moći videti upravo Ferari. Francuzova odluka bi se mogla nazvati domen naučne fantastike, ili sreća prati hrabre.

Iako je propustio 13-st slobodnih treninga jer ga je menjao rezervni vozač Džolion Palmer (sadašnji vozač), Grožan je potpunosti pobedio timskog kolegu Maldonada u kvalifikacijama. Francuz je i u trkama bio bolji te je osvojio 51 naspram Pastorovih 27 bodova. Rezultat sezone mu je treće mesto u Belgiji. Renoov vozački tim sledeće godine trebali bi biti Pastor Maldonado i Džolion Palmer, ali će Francuzi svoje planove obelodaniti sledećeg meseca.

Koautor: Anel Poprženović