Rezime sezone : Mercedes nastavio dominacijom i u 2015-oj


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.12.2015.


Rezime sezone : Mercedes nastavio dominacijom i u 2015-oj

©MercedesAMGF1

Rezime sezone I deo

Mercedes

Nije samo pogonska jedinica ta koja Mercedes drži na samom vrhu već drugu godinu zaredom, a lako moguće i treću. Celi paket na W06 je funkcionisao besprekorno, poput njegovog prethodnika. U Berkliju, gde je moderno postrojenje koje obedinjuje sve ono što jedna trkačka ekipa treba imati za uspešan F1 program, ponovno su napravili odličan posao. Ne treba da čudi, više od 700 zaposlenih radi u pet smena, 24 sata na dan, sedam dana u sedmici na dizajnu, razvoju i proizvodnji. Kad imate 400 radnika koji rade samo na motoru, više nego što pola ekipe grida ima za svoje F1 aktivnosti, uspeh teško izostaje.

Nakon odlične 2014-e, konstruktorski naslov i ove godine bio je sigurna stvar, pitanje je bilo koji će vozač osvojiti onaj drugi naslov. Luis Hamilton je snažno krenuo u sezonu te svog kolegu deklasirao u kvalifikacionim duelima, a i u trkama bio puno bolji, uverljiviji i agresivniji. Niko Rozberg je pre početka sezone govorio kako je radio na sebi i nekim stvarima koje će mu pomoći u pobeđivanju Hamiltona, kao što je pozicija sedenja i tehnika disanja, ali ništa od toga.

Pobeda u Monaku je poklon usled greške njegove strane (Luisove) garaže, a one krajem sezone nisu bile jako vredne jer su se desile prekasno, a i sam Luis kaže da je popustio nakon osiguranog trećeg naslova. Engleza u pohodu po novu titulu nije moglo zaustaviti ni jako vruće sedalo koje je početkom sezone opet zadavalo glavobolje u njegovom W06, isto kao i u drugom delu 2014-e. Neko će kazati da je bila poruka njegovog tima da požuri s čitanjem svog novog ugovora (80 stranica), koje je Luisu (sam pregovora) verovatno bio problem te je s potpisom mnogo odugovlačio. Ali, i to je rešeno sredinom sezone, a titulu je obezbedio tri trke pre kraja u Ostinu. Njegov kolega Rozberg je nešto živnuo u drugom delu sezone, najviše u zadnjim trkama, ali Luis kaže kako mu je motivacija posle osiguranog trećeg naslova pala i da nije tako zabrinut novonastalom situacijom.

Bez obzira je li Rozberg stvarno poboljšao formu ili ne, to se ionako prekasno desilo. Popravni će imati naredne godine kada će pod hitno morati menjati situaciju pošto ga Hamilton tri godine zaredom pobeđuje u istom bolidu.

Ferari

Propeti konjić ugodno je iznenadio i već na prvim danima predsezonskih testiranja u Herezu. SF15-T je pokazao kako je daleko ispred svog prethodnika, a konkurentna vremena su postavljali i Fetel i Raikonen. Mercedes nije stajao preko zime te je bilo nerealno očekivati skok s četvrtog na prvo mjesto konstruktora, ali je sasvim logičan izgledao skok na drugo mesto. Najveće zasluge pripadaju poboljšanom motoru koji je sada daleko snažniji i efikasniji, a tim je s Fetelom slavio u Maleziji, Mađarskoj i Singapuru.

U ekipu je tokom zime došlo mnogo novih lica. Mauricio Arivabene je došao ma mjesto Matijačija, Sebastijan Fetel umjesto Alonsa, a otišli su dizajner Nikolas Tombazis, predsjednik Luka di Montezemolo, voditelj odjela elektronike i motora Luka Marmorini, direktor inžnjeringa Pet Fraj, inžinjer za gume Hirohide Hamašima i mnogi drugi.

Nova ekipa na vrhu s predsjednikom Serđom Markionom počela je djelovati harmonično, radno, s čvrstim stavom i bez bombastičnih izjava o uspehu u narednoj sezoni. Ipak, nešto pozitivno se navuklo nakon svake pročitane izjave nekog od Ferarijevih ljudi ili vozača. Arivabene je pre sezone rekao da bi dve ili tri pobede bile veoma bitne. Nije rekao bez razloga, jer je znao u kakvom je stanju bio tim iz Maranela kada je došao na poziciju šefa tima. Ali, za performanse SF15-T nije mnogo zaslužan tehnički direktor Džejms Alison niti neko od novih lica, a to je Englez i sam rekao. Za sadašnji Ferari velike zasluge pripadaju starom vođstvu, koje je prema Alisonovim riječima u januaru 2014-e započelo aero paket za ovogodišnji jednosjed. Negdje u isto vreme počeo je rad na novom motoru, a jaku pažnju je dobio u maju 2014-e. Shvativši gde se nalaze, odustali su od daljnjeg razvoja F14T te se prebacili na njegovog nasljednika, premda je prošle sezone bio zamrznut razvoj motora po sistemu tokena, Ferari je nastavio daljnji rad kako bi se pripremio za budućnost. Drugo mesto u šampionatu konstruktora je odličan rezultat italijanske ekipe koja se nada mnogo većim stvarima u 2016-oj.

Kada su vozači u pitanju, Sebastijan Fetel je nastavio tamo gdje je Fernando Alonso bio krajem 2014-te. Kimi Raikonen je ponovo imao tešku sezonu. Ali, imao i manje sreće od klupskog kolege, a treba reći kako je i sam u nekoliko slučajeva kriv za greške koje se od takvoga vozača ne očekuju i da drugu godinu zaredom nema brzinu koju je pre imao. Mnogo bolje neće mu biti u 2016-oj, jer Finac mora naći motivaciju i način da pobeđuje Fetela koji je željan novih trijumfa i naslova. Nemčeve tri pobede u sezoni i mnogo osvojenih podijuma dobar su pokazatelj za to.

Vilijams

Očekivanja nakon sjajnog drugog dijela 2014-e dala je nadu da će nekad slavna enlgleska ekipa moći otići korak dalje i zadati glavobolje aktuelnim šampionima. Ali, budžet ekipe iz Grouva je daleko manji od Mercedesa, a pored toga nemački tim je taj koji im daje svoje motore. Vilijams se na početku sezone zacementirao na treće mesto u poretku konstruktora, a šefica Kler Vilijams kaže da su u timu veoma zadovoljni i kako hrabro čekaju nove izazove koje dolaze narednih godina. Ferari im je bio neuhvatljiv, dok je Red Bul je imao velike poteškoće s Renoovim motorom pa Vilijamsu nije bilo teško zadržati treću poziciju. Osvojili su 64 boda manje za razliku od 2014-e, a i pobjedničko postolje ostalo je neostvaren san.

Najbolje od Vilijamsa, viđeno je u Engleskoj kada su njihovi vozači fantastičnim startom došli na prve pozicije, a pokvarila je kiša, greška tima Ili oboje.

Od Italije nastupali sa starom specifikacijom motora jer im Mercedes nije htio dati novu, kako su rekli, za njihovo dobro, a pad u formi u drugom delu je vidljiv po brojkama – u prvom dijelu su osvojili nešto manje od 151-og boda od ukupnih bodova iz 2015-e.

Što se tiče vozača Felipe Masa je prošle sezone bio lakši zadatak za Valterija Botasa gledajući kvalifikacije i bodove osvojene na trkama. Ove godine situacija je bila drugačija. Finac je usled bolova u leđima morao pauzirati prvu trku sezone, ali je zato timski kolega je poboljšao formu i sezonu završio sa samo 15 bodova zaostatka. Sredinom sezone Botas je bio u konkurencijij za mjesto u Ferariju, a teoretski gledajući puno bolje bi bio rangiran da je i ovu sezonu nastavio onako kako je završio prošlu, ako gledamo odnos s timskim kolegom. I Finac i Brazilac na podijumu su bili samo dva puta i sada očekuju bolji FW38, koji neće imati slične karakteristike prošlosezonskim FW37.

 

Koautor: Anel Poprženović