Aston Martin preuzima Fors Indiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.12.2015.


Aston Martin preuzima Fors Indiju

©ForceIndiaF1

Aston Martin je prisutan u različitim trkačkim serijama, ali ono što najviše nedostaje ovoj kompaniji je svakako rivalstvo sa Meklarenom, Ferarijem.

U ovom trenutku realna je opcija da će ekipa promijeniti ime u Aston Martin Rajsng Tim, tu će biti i nove boje, odnosno crte bolida što je povezano sa sponzorima, prije svega se tu misli na kompaniju Džoni Voker.

Ekipa i osoblje bi trebali ostati isti, dok bi Aston Martin trebao dobijati i određene informacije i testiranja sistema za svoje sportske automobile.

“Blizu smo dogovora. U narednih sedam dana situacija bi trebala biti jasnija. Bolid će izgledati drugačije, verujemo da Aston Martin može privući i neke druge sponzore, kako bi stvorili preduslove za jedan iskorak prema napred u odnosu na ovu sezonu koja je bila dobra”, kaže glavni operativni direktor Fors Indije Otmar Šafner.

Mercedes, proizvođač koji dobavlja motore Fors Indiji takođe nema ništa protiv ovih promena što je i logično jer Mercedes poseduje 5% deonica Aston Martina. Poslednji put je Aston Martin nastupao u Formuli 1 1960. godine, Roi Salvadori i Moris Trintinan bili su vozači tima.

Koautor: Anel Poprženović