Red Bul nastavlja saradnju sa Renoom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.12.2015.


Red Bul nastavlja saradnju sa Renoom

©RedBullF1

Priča o Red Bulu je došla kraju. Službeno je potvrđeno da će iduće godine i dalje u svom bolidu imati Renoove motore. U ugovoru je dodano kako će motor biti brendiran Tag Heuerom i nosiće njihovo ime.

“Tag Hojer" (TAG Heuer) i Red Bul su dva značajna brenda koja dijele strast za trkanjem i oba radimo stvari na drugi način, a ova unikatna saradnja je samo dokaz tome. Tag Hojer je ikona Formule 1 duži period te smo oduševljeni da nas izabrali za nastavak svog boravka u ovom sportu. Vrednosti koje delimo i želja da se ističeno iz mase čine ovo partnerstvo najinteresantnijim u Formuli 1.”

“Veoma, drago za vidjeti kako se Reno obvezao na duge staze u F1 i želimo im zahvaliti na njihovom doprinosu ekipi od 2007. godine. Tehnička saradnja s Ilmorom uliva nam poverenje i radujemo se idućoj sezoni”, izjavio je Kristijan Horner, šef Red Bula.

Hornerova izjava je potvrda da će Reno imati pomoć švajcarskog stručnjaka Marila Ilijena koji bi im trebao pomoći u brzom razvoju pogonske jedinice.

"Tag Hojer" je već bio u Formuli 1 u sličnoj ulozi, i pod tim imenom motore je imao Meklaren i to periodu od 1983. do 1987. kad su uzeli dva konstruktorska i tri vozačka naslova.

Koautor: Anel Poprženović