Poslednji krug za Manor Marusiju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.11.2015.


Poslednji krug za Manor Marusiju

©ManorF1

Vil Stivens i Roberto Meri doneli su još jedan dvostuki završetak trke na stazi Jas Marina, plasmanom na pozicije 18 i 19. Bila je ovo ujedno i poslednja trka za Džona Buta i Grejma Loudona, rukovodioce koji napuštaju tim. Takođe, trkom u Abu dabiju završava se i poglevlje saradnje sa Ferarijem, jer tim od sledeće godine počinje tehničko partnerstvo sa Mercedesom i Vilijamsom na polju agregata i menjača, a ime će biti promenjeno u Manor, odnosno drugo deoimena marusija definitivno odlazi u istoriju.

"Fantastično je završiti trku u Abu Dabiju sa još jednim dvostrukim završetkom u bodovima, po 14-i put u sezoni. To je zaista izvrstan podatak kada je pouzdanost u pitanju, uzimajući u obzir da su MR03 i MR03B kompletirali skoro 45000km tokom sezona 2014 i 2015".

"Trka je okarakterisala našu sezonu - i vozači i tim su dali sve od sebe ali smo imali limit po pitanju postignuća usled paketa koji smo imali ove godine. Ipak, postigli smo mnogo uzimajući u obzir ono čime smo raspolagali i izuzetno sam zadovoljan sa svim članovima tima na odrađenom poslu".

"Želim da se zahvalim Skuderiji Ferari. Raditi sa njima bilo je zadovoljstvo, sa njima delimo neke specijalne momente za koje se nadam da ćemo zauvek čuvati u sećanju".

"Ovo je naravno moja poslednja trka sa Manor Marusija timom. U ovom trenutku je mnogo toga što bi se moglo reći ali mislim da je najveći i najvažniji osećaj koji ću poneti, a to je neverovatan ponos na to koliko smo išli iznad naših mogućnosti kao mali tim. Bio je to jedan od najvećih izazova koji nismo mogli predvideti ali i posle šest godina i dalje se borimo. Želim timu mnogo uspeha u budućnosti, pratiću njihov napredak sa velikim uživanjem na osnovu onoga što smo stvorili zajedno", rekao je Grejm Loudon, šef tima Manor Marusija.

"Zaista sam zadovoljan da sezonu završavamo sa još jednim pozitivnim rezultatom, dvostrukim završetkom. To je takođe nagrada za tim, kako u Abu Dabiju tako i u fabrici, na kraju teške sezone. Osećao sam se komforno u bolidu tokom čitavog vikenda, ponevši taj osećaj i u trku. Sve u svemu, zadovoljan sa kako su stvari išle za mene u debitantskoj sezoni. Dao sam sve od sebe i imam osećaj da tek sada krećem, držite mi palčeve, ovo je tek početak. Želim da se zahvalim svima u timu za podršku, posebno Džonu Butu i Grejmu Loudonu od kojih se danas opraštamo", rekao je Vil Stivens.

"Razočaravajuća trka za mene, završetak sezone kakav nisam želeo. Startovali smo sa "pit lejna", nakon promena mehaničkih podešavanja tokom park ferme vremena, tako da je trka za mene bila veoma komplikovana. Onda sam u prvom stintu imao gubitak pritiska u gumama, uz borbu sa kočnicama tokom čitavog vikenda. Ipak, ima dosta pozitivnog u mojoj debitantskoj sezoni na šta se mogu osvrnuti, uključujući i poziciju 12 na Silverstonu. Želim da se zahvalim timu ne samo na ukazanoj prilici već i na napornom radu tokom čitave sezone. Imali smo teške trenutke ali sam vrlo ponosan na sve nas. Puno hvala Grejmu i Džonu, želim im sve najbolje u budućnosti. Siguran sam da nismo videli sve od njih", rekao je Roberto Meri.