Perez postigao maksimum petim mestom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.11.2015.


Perez postigao maksimum petim mestom

©ForceIndiaF1

Perez je startovao sa četvrte pozicije koju je do kraja trke ipak morao da je prepusti Fetelu koji se probijao sa startne pozicije 15. U završnici je uspeo da se odupre i napadima Danijela Rikarda koji je imao znatno novije gume, završivši sa sekundom prednosti ispred njega.

"Dobar je osećaj završiti sezonu sa jakim performansama, vrlo sam zadovoljan kako nam je protekao čitav vikend".

"Forsirali smo i pokušavali da pobedimo Fetela ali je imao znatno bolji tempo na super mekim gumama. Do kraja trke nisam imao mnogo izazova osim da brinem o trošenju guma. Pokušaji da ostanem blizu Fetela doveli su do pritisaka od strane Rikarda krajem trke. Srećom imao sam dovoljno brzine da mu se oduprem", rekao je Perez.

Niko Hilkenberg je sedmimm mestom dodao bodove na konto Fors Indije, potvrdivši dobar tempo ekipe i peto mesto u poretku konstruktora.

"Bolid je dosta proklizavao imao sam dosta posla oko podupravljanja, bilo je teško ući u krivinu, posebno na stazi sa dosta krivina kao što je Jas Marina. Bilo je puno problema u prva dva stinta".

"Završnica je bila znatno bolja, mogao sam da uđem u ritam, što je bilo bitno za očuvanje pozicije. Teška trka, sedmo mesto je ipak dobar rezultat kada sve sagledam" rekao je Hilkenberg.