Masa uzeo bodove za Vilijams, Botas tragičar trke


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.11.2015.


Masa uzeo bodove za Vilijams, Botas tragičar trke

©WilliamsF1

Snažni Mercedesov motor nije mogao d obezbedi željeni tempo vozačima Vilijamsa, prvenstveno Masi, koji je završio u bodovima na poziciji 8, dok je Botasova trka kompromitovana nakon nebezbednog izlaska sa servisa pri čemu je ostao bez levog dela prednjeg krila, usput zaradivši i kaznu od 5 sekundi. Trku je završio na poziciji 13 sa krugom zaostatka za pobednikom.

"Teška trka ali se ništa posebno nije dešavalo osim što sam pokušavao da prestignem bolide sa sličnim termpom. Nismo imali željenu brzinu, platili smo cenu u poslednjih nekoliko trka. Loš način da završimo sezonu ali dobra motivacija da jače započnemo sezonu 2016. Momci rade naporno, nadam se da ćemo napraviti pomake tokom zime", rekao je Masa, koji je sezonu završio na šestom mestu u konkurenciji vozača.

"Naravno da ovo nije način na koji sam želeo da završim sezonu. Na kraju ovo može biti i dobro - prikladan poziv na buđenje koje nam je potrebno kako bi povećali ulog u igri ako želimo da konkurišemo za pobede sledeće godine. Znamo činjenice, trebamo da nađemo način za pomak tokom zime, a i pojedine operativne stvari moramo raditi mnogo bolje sledeće sezone. Želim da se zahvalim svima jer smo zauzeli treće mesto u konkurenciji konstruktora, a sa ovim timom zauzeo sam i peto mesto u konkurenciji vozača. Ova sezona mi je dala nekoliko nezaboravnih stvari, nekoliko vrlo posebnih podijuma ali mi želimo više, tako da niko od nas nije potpuno zadovoljan", rekao je Botas.