Hamilton: Imao sam osećaj da će gume potrajati


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.11.2015.


Hamilton: Imao sam osećaj da će gume potrajati

©MercedesAMGF1

Niko Rozberg je uzeo treću uzastopnu pobedu podigavši svoje samopouzdanje na najviši mogući nivo na kraju sezone i tako dobrim delom anulirao ovogodišnje razočarenje zbog gubitka trke za naslov prvaka.

Ipak, nakon prvog servisa, sredinom drugog stinta, Rozberg je na kočenju deformisao prednju desnu levu gumu, što je dovelo do vibracija, koje su ga usporile i primorale za prevremen neplaniran servis u 32. krugu. Situacija je otovrila vrata Hamiltonu za preuzimanje vođstva. Britanac je držao prednost, a kada je došlo vreme za servis 8 krugova kasnije, razmišljao je da li da ode na sevis po meke gume, super meke ili da pokuša do odvozi trku na mekim gumama koje je montirao na prvom servisu.

Iz boksa mu je ipak jevljeno da je rizik preveliki i da gume neće izdržati do krja trke od 55 krugova.

"Nakon iznenadnog servisa za Nika, razmišljao sam da usporim malo i pokušam da vozim do kraja na istom setu. Gume su na kraju bile dobre. Iskreno, osećao sam da mogu da vozim na njima do kraja, ali je odluka ipak bila da odradimo servis i montiramo meke gume. Dao sam sve od sebe", rekao je Hamilton.

Inženjeri na "pit volu", nisu dobili povratnu informaciju i odluku od Hamiltona koje gume želi i da li želi servis, pa je nakon njegovog oklevanja da odluči, tim doneo odluku umesto njega.

Ipak, Brtanac mora biti zadovoljan sezonom u kojoj je osvojio treću titului i deset Velikih nagrada.