Reno želi više "svojih" timova na gridu?


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.09.2011.


Reno želi više "svojih" timova na gridu?

©

Pisali smo o novouspostavljenom partnerstvu Red Bula i Renoa i razvojnoj strategiji novih motora između Red Bul Tehnolodžija i Reno Sport F1 odelanja.

Direktor Reno Sporta, Karlos Tavares izjavio je da se politika Renoa ne menja i da su raspoloženi da snabdevaju još timova u Formuli 1. Ove godine imamo četiri proizvođača i sva četiri dostavljaju agregate za po tri tima Mercedes, Ferari, Reno i Kosvort. Sledeće godine Reno preuzima Kosvortu jednu mušteriju. U pitanju je ekipa Vilijams, a glasine govore da je i HRT zainteresovan za motore francuskog proizvođača. Virdžin je u strateškom partnerstvu sa Kosvortom koji je u partnerstvu sa Marusijom i odnedavno sa Meklarenom tako da Kosvortu ostaje samo ova ekipa kao jedina sigurna mušterija i dovodi se u pitanje njegovo učešće.

Sa druge strane dolazi nam i Pjur kao potencijalni dobavljač od 2014-e, a prvi čovek kompanije Krejg Polok već negoduje zbog ofanzive Renoa. Po njegovim rečima francuska kompanija "istiskuje KOsvort" iz igre kao nezavisnog dobavaljača te teko ne vidi ni svojoj kompaniji svetlu budućnost i veliki udeo u tržištu. Reno bi tako "kontrolisao" skoro polovinu grida i imao veliki uticaj u donošenju odluka i budućim pravcima razvoja.

Ako bi se nekim slučajem Reno u nekom trenutku povukao "rupu" bi popunili Mercedes i Ferari.

Reno je sada i van pravila po kome jedan proizvođač sa fabričkom ekipm (na pr. Ferari) može snabdevati pored fabričkog još dva tima, a za dodatne mora tražiti dozvolu, što je i bio slučaj pre par godina sa italijanskim proizvođačem. Ove godine Reno je najavio četvrti tim koji će snabdevati - Vilijams, a dozvola je data ekspresno pošto je Reno popustio i usaglasio se da umesto predviđenih četvorocilindričnih turbo motora za sezonu 2013 u upotrebu budu stavljeni V6 turbo 2014-e što je više odgovoaralo ostalim proizvođačima.

Reno je sada samo dostavljač motora, a tim je promenio vlasništvo (Ženi Kapital i Lotus Grupa), mada se zna da je ceo projekat još pod kapom ovog proizvođača. Ipak i ako se desi da neko potegne pitanje broja timova, Reno može uposliti svoju filajalu Mekakrom koja pod svojim brendom može prodavati motore ostatku timova.

Ostaje nam da vidimo da li će do kraja sezone doći do pomenutog posla između Renoa i HRT-a. Bilo šta da se desi postoji doza logike. HRT koristi Vilijamsove menjače starije generacije, tako da će za sledeću sezonu dobiti zaosavštinu iz saradnje ovog tima sa Kosvortom, a ako pređu na Reno motore, a nastave saradnju sa Vilijmsom dobijaće prilično savremenije modele koji će kasniti menje u tehnološkom smislu za najnovijim modelima.