Sebastian Fetel: "Ovo je ogroman uspeh"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 14.11.2015.


Sebastian Fetel: "Ovo je ogroman uspeh"

©FerrariF1

Seb je sa trećim mestom na Interlagosu osvojio ukupno 13. podijum u ovoj sezoni. Ipak današnja Rozbergova pobeda ga je definitivno postavila na drugo mesto. I pored toga, Nemac je odvozio sjajnu trku, iako je manje-više bio sam u trci koju je označio kao "ničija zemlja".

"Mislim da je ovo bila dobra trka za nas", rekao je Fetel za zvanični Ferarijev sajt. "Nadao sam se da na startu možemo nešto da uradimo, ali to je bilo nemoguće. Bio je dobar, ali ništa bolji od Rozbergovog ili Luisovog."

"Nakon toga, negde oko polovine prve deonice trke, mislio sam da možemo držati priključak, ali tada su počeli da odmiču. Generalno, moramo priznati da su oni ipak bili brži, ali smo im dosta bliže nego na prethodnim trkama, ako gledamo tempo, i to jednu do dve desetinke po krugu."

"Bila je ovo dobra trka ali svakako ne toliko uzbudljiva. Malo smo bili na ničijoj zemlji i nisam imao sa kim da se borim. Nadam se da na sledećoj trci možemo biti bliži."

Fetel je trku završio 14 sekundi iza Luisa Hamiltona, ali je bio i na samo par sekundi zaostatka u nekoliko navrata na početku trke.

Od vozača iz iste garaže, očekivano iskren odgovor. Kimi je srećan što je završio ovako dosadnu trku, ali je zadovoljan četvrtom pozicijom i prekidom loše serije od tri uzastopna povlačenja iz trke.

Finac je startovao i završio trku na 4. mestu i to na sličan usamljen način kao njegov timski kolega, sa Mercedesima daleko ispred i Botasom koji nije uspeo da izazove ni u jednom trenutku. Nakon prethodna tri povlačenja, Kimi priznaje da je rezultat nakon Brazila pozitivan.

"Trka je bila stvarno dosadna, naročito na kraju", rekao je Kimi. "Sa svežim gumama je sve bilo u redu dok sam se sa starim dosta namučio, naročito sa prednjim. Nije bilo puno oscilacija, počeo sam kao 4. i tu i završio. Stabilnost nije bila idealna, ali svakako bolja nego na prethodnim trkama."

Kimi je celog vikenda jurio bolji tempo i zadovoljan je što je rezultat maksimizovan. Za razliku od prve trojice, Finac je ulazio u boks samo dva puta i završio je trku 30 sekundi iza timskog kolege. Dodao je kako je to bio plan i da tri promene pneumatika ne bi puno uticale na krajnji rezultat.