Rozberg: "Kontrolisao sam tempo"


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.11.2015.


Rozberg: "Kontrolisao sam tempo"

©MercedesAMGF1

"Sve je bilo perfektno. Luis je pritiskao ali sam ipak uspeo da kontrolišem trku i uvek imao tempo za odbranu i time sam zadovoljan".

Rozberg je izjavio da nije imao problema kada mu se Hamilton približio tokom drugog stinta.

"Kontrolisao sam tempo, nisam preterivao i forsirao, smanjivši tako rizik da napravim grešku ili preveliku degradaciju. Luis je posustao usled povećane degradacije tokom drugog stinta i to je potvrdilo važnost kontrole potrošnje guma", dodao je Rozberg.

Niko Rozberg je pobedio na poslednje dve trke, peti put u ovoj sezoni i osvojio pet uzastopnih pol pozicija. Ipak, nema objašnjenje za povratak forme.

"Dajem sve od sebe sada, davao sam i na startu sezone. Nemam objašnjenje zašto baš sada sve ide u dobrom pravcu ali želim da se ovaj niz nastavi. Luis je imao bolju formu u većem delu sezone, trebala mi je ovakva promena. Trenutno ide sve vrlo dobro i zadovoljan sam. Sledeća trka je u Abu Dabiju, želim da pobedim i tamo", rekao je Rozberg.

Hamilton nije imao odgovor za Rozbergov tempo, pa se radio vezom sredinom trke poverio timu "da nema rešenje da mu se približi dovoljno kako bi napao". Ipak čini se da je Hamilton zadovoljan podijumima nakaon osvajanja titule, a u Mercedesu takođe nemaju primedbi na dvostruke pobede za tim, sada kada su sve pozicije u vrhu šamponata poznate i osigurane.