Hamilton preterao: "Bolji sam od Šumahera"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 04.11.2015.


Hamilton preterao: "Bolji sam od Šumahera"

©MercedesAMGF1

Britanac je nakon nekoliko izjava, u kojima je čak i potcenjivao druge vozače, stigao i do sedmostrukog svetskog šampiona, Mihaela Šumahera, sa kojim je izjednačio svoje uspehe.

"Nikad nisam radio neke stvari koje je radio Mihael kako bih osvojio svoje titule. Ja sam svoje osvojio jedino uz pomoć mojih prirodnih sposobnosti", izjavio je Hamilton.

Ne zna se na šta je konkretno Luis mislio, ali pretpostavlja se da su u pitanju vožnja sa Barikelom ili navodne glasine kako je Bridžston (tadašnji dobavljač pneumatika), favorizovao Ferari.

Povodom ovih napada oglasio se predsednik Šumaherovog fan kluba, Rajner Ferling, pogotovo što ovakve izjave stižu u periodu koji je jako težak za Šumaherovu porodicu.

"Hamilton bi trebalo, za promenu, da prvo uključi svoj mozak pre nego što progovori. Zaista bi trebalo da se podseti šta je Mihael sve postigao. Samo kažem, ponos dolazi pre pada", izjavio je Ferling.

Šumaher je tokom karijere dobio mnogo nadimaka, koji su stigli tokom godina odličnih uspeha, između ostalog "kišni čovek", "Kajzer"... Spisak nekih rekorda koje Šumaher drži možete pogledati OVDE.

Koautor: Anel Poprženović