Matešic: "Nećemo koristiti Renoove motore naredne sezone"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 03.11.2015.


Matešic: "Nećemo koristiti Renoove motore naredne sezone"

©RedBullF1

Red Bull se odavno našao u problemu, koji još traje, kada su ih odbili Mercedes i Ferrari, dok je Reno već odavno u pregovorima za preuzimanje Lotusa i povratak u F1 kao fabrička ekipa. Ne pomaže im ni činjenica da su Helmut Marko i Kristijan Horner skoro celu sezonu blatili Renault, da bi na kraju Horner u Singapuru u izjavi za Sky Sports potvrdio kako ne žele da imaju nikakvog posla s Renoom, kao i da je okončanje njihove saradnje izvesno.

Prema rečima Matešica, još uvek nema odluke o motoru i da je on uveren da neće koristiti Renoove motore naredne sezone.

"Morali smo da produžiimo naš rok za donošenje odluke, za jednu do dve nedelje, ali znamo da nećemo dobiti konkurentan motor za sledeću sezonu, nema šanse. U svakom slučaju, prekinuli smo ugovor s Renoom."

Matešic tvrdi kako Red Bul neće koristiti ni Hondine motore, jer je Ron Denis obavezao Hondu da nemaju pravo dostavljati motore nikome osim Meklarenu, a Red Bul bi verovatno pao na još niže grane prelaskom na Hondine motore. Sve ovo ostavlja u igri Ferrari i Mercedes kao verovatne dobavljače motora, s tim da je Ferrari prva opcija jer su u pregovorima pa su šanse veće.

"Fabričke ekipe nas se plaše, znaju da smo brži od svih fabričkih timova" ,izjavio je Matešic.

Podsetimo da je Red Bul uvek hvalila superiorna aerodinamika i da su uvek imali prednost na trkama bez dugih pravaca. Ova činjenica je izgleda trenutno najveća blokada oko dogovora o motorima.

Koautor: Anel Poprženović