Fetel: "Trka za zaborav"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 03.11.2015.


Fetel: "Trka za zaborav"

©FerrariF1

Ferarijev vozač će što pre hteti da zaboravi nastup na Autodromo Hermanos Rodrigez, a isto važi i za njegovu ekipu koja, uz Raikonenovo odustajanje u 23. krugu, trku nije završila sa oba bolida prvi put nakon VN Australije 2006.

Fetel je prvo imao kontakt s Danijelom Rikardom u prvom krugu pa je morao u boks po srednje tvrde gume koje su trebalo da pomognu u pohodu prema vrhu. U 18. krugu izgubio je kontrolu nad bolidom te je otišao sa staze, što je pokvarilo stanje njegovih guma koje ga je koštalo novog odlaska u boks.

Trka za Ferarijevog vozača završena je u 52. krugu kada je izleteo sa staze i dodirnuo ogradu. "Imao sam loš start, takve stvari se događaju, to je trkanje. Trka je tada bila praktički izgubljena. Pokušao sam da se vratim, ali dve greške nisu pomogle. Poslednja je bila moja i nisam ponosan na to."


Nakon odustajanja, Fetel je rekao da ne krivi svog bivšeg timskog kolegu za kontakt u prvom krugu. Međutim, utrka je donela nešto pozitivno:
"Bili smo veoma blizu Mercedesu kada je reč o tempu, najbliže što smo bili neko vreme. Pritiskali smo ih”, dodao je Sebastian.

Fetel je nakon odustajanja pao na treće mesto u poretku vozača te sada ima 21 bod manje od Nika Rozberga.

 

Koautor: Anel Poprženović