Red Bul i Reno zajedno do kraja 2016-e


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.09.2011.


Red Bul i Reno zajedno do kraja 2016-e

©

Obnavljanje ugovora znači i to da će partneri sarađivati u eri novih turbo 1.6l V6 agregata, čije korišćenje počinje od 2014-e. Do tada Reno će snabdevati Red Bul V8 motorima i KERS-om, a istovremeno partnerstvo se repozicionira i diže na "premijum tehničku kooperaciju", što praktično znači da će Red Bul Tehnolodži i Reno Sport F1 raditi na V6 pogonskom paketu za novu eru kako za tim tako i za potencijalne kupce.

"Uzbuđeni smo i oduševljeni što možemo da objavimo nastavak saradnje sa Reno-Nisan Alijansom, sa kojom sarađujemo još od 2007. godine", rekao je šef tima Kristijan Horner.

"Reno Sport F1 uvek je bio otvoren za saradnju što je dalo značajan doprinos uspehu koji postižemo u Red Bul- Reno partnerstvu Do sada smo zajedno postigli 22 pobede, 32 pol pozicije, 1130,5 bodova i osvojili dva Svetska šampionata."

Postignuti dogovor sa zadovoljstvom je prihvatila i druga strana na čelu sa Bernardom Rejom, predsednikom Reno Sport F1, dobavljačem koji trenutno dostavlja agregate još Renou i Lotusu, a od sledeće godine ulazi u saradnju i sa Vilijamsom.

"Presrećni smo što se partnerstvo između Red Bula i Renoa produžilo za još pet godina što će nas 2016-e dovesti do decenije saradnje", rekao je Rej."

Fetel

Red Bul je pre ovog partnerstva sarađivao sa Kosvortom (2005) i Ferarijem (2006).

Red Bul je pored ovog kapitalnog partnerstva produžio i ugovor sa Geoks-om, dobavljačem-proizvođačem sportske obuće iz Italije, a Gran pri ove zemlje je najbolje mesto za takav dogovor. Ugovor je produžen za dve godine, do kraja 2013-e.