Rozberg: Kontrolisao sam trku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 31.10.2015.


Rozberg: Kontrolisao sam trku

©MercedesAMGF1

Rozberg je poveo trku i držao razmak od nekoliko sekundi u odnosu na svohg klupskog kolegu uz odgovor na svaki napad, a vođstvo mu je prepuštao samo pri odlasku na servis.

"Neverovatna trka. Vodio sam veliku borbu sa Luisom, vozio je veoma dobro i zaista sam srećan zbog pobede, moj najbolji podijom ove sezone", rekao je Nemac.

Rozberg je izjavio da je na kratko bio zabrinut kada je vozilo sigurnosti izašlo na stazu nedugo po odrađenom drugom servisu koji je odrađen nakon promene strategije.

"Nisam želeo na servis, jer sam imao tempo i komfor, uz solidnu prednost nad Luisom. Servis je resetovao stanje, nisam bio srećan zbog toga, ali sam razumeo da je ipak sve ispalo dobro, naročito nakon izlaska vozila sigurnosti. Bilo je bitno imati sveže gume na restartu".

"Opet sam bio u mogućnosti da kontrolišem trku, bilo je teško samo na restrtu, ali generalno sve je bilo dobro", rekao je Rozberg.

Vozač Mercedesa zauzima drugo mesto u konkurenciji vozača uz 21 bod prednosti nad Fetelom.

Hamilton je po završetku trke izjavio da je bilo nemoguće prići dovoljno blizu kako bi se izveo ozbiljan napad.

"Bila je ovo dobra trka, Niko je dobro vozio i bilo je nemoguće prići dovoljno blizu. Čim sam prilazio blizu gubio sam aero prijanjanje. On je imao perfektnu situaciju. Imao sam dobar tempo ali čim bih prišao blizu gubio bih silu prijanjanja".

Pri pozivu na drugi servis nakon promene taktike, Hamilton je imao drugačije mišljenje od stratega iz Mercedesa, ali je nakon trke izjavio da je odluka bila dobra, kao i da nije uticala na ishod trke.

"Odluka sada nije relevanta, tim je bio zabrinut zbog bezbednosti i morali su doneti takvu odluku", dodao je Hamilton.