Meklaren ni blizu očekivanim performansama


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.10.2015.


Meklaren ni blizu očekivanim performansama

©McLarenF1

Konfiguracija staze trebala je doneti malu relaksaciju Meklarenu kada je u pitanju snaga motora, a kada se na to dodaju kišni uslovi paket Meklaren-Honda MP4-30, trebao je da parira rivalima sredine grida. Uprkos tome što su imali najbolje performanse ove sezone i pružili najviše otpora rivalima u Meklarenu, a posebno osvajač bodova Baton, nisu zadovoljni performansama i pored solidnog rezultata.

"Naš tempo je bio daleko od očekivanog. Ako uzmemo za poređenje Toro Roso, oni su bili mnogo brži, mogo više nego što sam očekivao, posebno u srednje brzim krivinama gde sam očekivao da ćemo biti brži, ali ipak, tempo je izostao. Moramo proveriti i pogledati zašto. Težak dan, ali sam zadovoljan zbog šestog mesta. Mislim da smo ostvarili dobar rezultat ali i pored toga bolid nije bio toliko dobar".

Alonso je nakon okretanja na startu uspeo da se domogne pete pozicijie, nakon nekoliko izlazaka sigurnosnog vozila. Nakon poslednjeg restarta držao je petu poziciju i kada je izgledalo da će nova specifikacija motora doneti potrebnu prvagu za očuvanje iste, desilo se suprotno. Španac je gubio snagu motora, rivali su ga obilazili, pa je do kraja trke ispao iz zone bodova, završivši na poziciji 11.

"Trebao sam da završim na petom mestu i bila bi to jedna od najboljih trka moje karijere. To još uvek i mislim ali uz rezultat van zone bodova. Odlazim sa osećajem da sam odvozio jednu od najboljih trka u poslednjih nekoliko godina, a nadam se da ću istu vožnju ponoviti i u poslednje tri do kraja sezone", rekao je Španac.