Hamilton: Formula 1 treba Ferari


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.10.2015.


Hamilton: Formula 1 treba Ferari

©Formula1.com

Nakon što su prošle godine pobedili u 16 od 19 utrka i osvojili duplu krunu, Mercedes je ove godine pobedio na 12 od 15 trka i osvojili su svoj drugi uzastopni konstruktorski naslov. Hamilton je na dobrom putu da osvoji treći naslov prvaka. Ferari je ove godine mnogo jači sa Sebastjianom Fetelom, koji je pobedio u 3 trke ove sezone i trenutno je drugi u poretku vozača.

Hamiltonu je jasno da bi Fetel mogao postati njegova glavna prijetnja u 2016.

"Sebastijan će uvek biti jedan od najtežih protivnika, ovisi kakvo je vaše gledište na to. Kao vozač drugog tima on će definitivno biti najjači protivnik. Naravno da se nadam da ćemo imati trku sa Ferarijem, jer bi to bilo dobro za sport. Očekujem dobru borbu ali naravno borbu u kojoj ćemo mi biti bolji", izjavio je Hamilton. Rivalvstvo između Hamiltona i Fetela bi moglo postati legendarno. Fetel i Hamilton imaju 42 pobede, s'tim što Nemac ima 4 titule naspram Hamiltonovih 2, ali ova treća je gotovo osvojena.

"To bi moglo biti jedno od najvećih rivalstava u sportu, u različitim timovila, ali Luis ima svoje rivalstvo i unutar tima", reka je Toto Volf.

Koautor: Anel Poprženović