U Meklarenu zadovoljni rezultatom trke


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.10.2015.


U Meklarenu zadovoljni rezultatom trke

©McLarenF1

Feranando Alonso u svojoj 250-oj F1 trci nije uspeo da osvoji bodove. Španac je završio na poziciji 10 koja donosi bod, ali je nakon trke dobio kaznu od 5 sekundi, što ga je degradiralo na poziciju 11.

Eksperimentalna trka po pitanju podešavanja bolida i novih delova pogonske jedinice Honde, završena je pa Meklaren iz Rusije odlazi sa dosta podataka i nešto bodova. Pehovi rivala, udesi i izlasci vozila bezbednosti koje je u dva navrata usporilo trku, doprineli su da vozači Meklarena, koji je u malo navrata ove sezone bio ovako pouzdan, privedu trku kraju među osvajačima bodova. 

"Završiti sa oba auta u prvih 10 na stazi za koju znamo da nam ne odgovara prijatno je iznenađenje. Šteta što sam dobio kaznu od 5 sekundi zbog sečenja krivine te sam degradiran na poziciju 11. Bitno je da je bolid pokazao dobre performanse u trci, mislim da smo mogli da bolje kontrolišemo trošenje guma od rivala oko nas. U trci u kojoj su nam sve situacije išle na ruku izvukli smo maksimum. Nadam se da ćemo dobiti još performansi na sledećoj trci u SAD. Biće teško, ostajemo realistični, ali sam definitivno srećan zbog današnjeg rezultata. Sada možemo napred, da unapređujemo stvari dalje", rekao je Alonso.

"Danas smo odradili sve kako treba, najbolje što možemo i poneli kući bodove. Nisam imao velike šanse u prvim krugovima, naročito na kraju pravca. Ipak, trka nije bila toliko loša. Trkao sam se sa Alonsom, on mi je bio jedini rival, jedino to sam mogao, jer su rivali bili brži. Nismo napravili masivan napredak po pitanju performansi, ali smo uradili dosta zanimljivih stvari kada su podešavanja u pitanju. Sve ćemo analizirati i videti da li su se promene isplatile ili ne", rekao je Baton.