Botas: "Bio sam treći, razočaran sam rezultatom"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 10.10.2015.


Botas: "Bio sam treći, razočaran sam rezultatom"

©Formula1.com

Valteri je u pretposlednjem krugu uspeo da obiđe Pereza, koji je vozio na dosta starim gumama. Međutim, Finca je udario sunarodnik Raikonen u poslednjem krugu, pa je trku, umesto na podijumu, završio u barijerana u krivini 4.

Botas je izjavio kako su radili dobar posao, iako je trka bila čudna sa dosta udesa i izlazaka sigurnosnog auta, te je imao vrlo dobre šanse za podijum. Nakon trke kratko je prokomentarisao udes i bio je vidno začuđen Kimijevom izjavom o čistom trkačkom incidentu.

"Bio sam treći nakon obilaska Pereza i u poslednjem krugu, udaren sam od nazad u krivini 4 i to je bilo to. Ne mogu vam opisati koliko smo svi razočarani, ceo tim je radio naporno cele nedelje da bismo imali dobar rezultat i kada je on konačno zasluženo stigao, sve je nestalo pred sam kraj", rekao je duboko razočarani Finac.

Felipe je startovao sa pozicije 15, ali je tvrdom i konzistentnom vožnjom probio svoj put kroz karavan da bi na kraju osvojio sjajne bodove za tim i četvrto mesto. Masa smatra da je ovo dobar rezultat nakon veoma loših jučerašnjih kvalifikacija.

"Izgubio sam malo vremena iza sporijih vozača na početku trke jer sam bio na tvrđoj komponenti u odnosu na ostale, ali tempo je bio odličan kada sam se prebacio na super meke pred kraj. Ovo mi je obogućilo da se približim vodećima i da pokupim više bodova usled incidenta koji se desio", kratko je rekao Masa.

Rob Smedli je takođe bio veoma razočaran ishodom trke, pogotovo što smatra da je Botas zaslužio treće mesto. Dodao je kako je ceo tim, zajedno sa vozačima, funkcionisao veoma dobro tokom celog vikenda, te je veoma frustrirajuće kada dobijete ovako malo bodova.

"Pireli je uradio dobar posao sa gumama ove nedelje te nismo imali problema da sprovedemo u delo različite strategije za naše vozače. Preostaje nam samo da podignute glave odemo u SAD i Meksiko, da iskoristimo pozitivne stvari od ovog vikenda da bismo imali dobar tempo i narednog", rekao je Smedli.

Tim Vilijamsa je poslao i zvaničnu čestitku Mercedesu, koji je nakon Kimijeve kazne osvojio šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora.