Manor Marusiju od sezone 2016 pogoni Mercedesov agregat


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 30.09.2015.


Manor Marusiju od sezone 2016 pogoni Mercedesov agregat

©MercedesAMGF1

Novi partneri potpisali su višegodišnji ugovor, počevši od sezone 2016. Od uvođenje hibridnih turbo motora 2014-e godine, Mercedes je ostvario izvanredne rezultate - 27 pobeda do sada uz 2208 osvojenih bodova.

Ugovor predviđa da Manor Marusija F1 tim bude snabdevana Mercedes-Benc agregatima od strane Mercedes AMG odeljenja, zaduženog za pogone visokih performansi (HPP) iz Briksvorta. Agregati će koristiti fluide i maziva PETRONAS-a, tehnološkog partnera Mercedes-Benca. Ugovor predviđa snabdevanje agregatima iste generacije koji koristi i fabrički tim u sezoni. Naravno ista generacija ne podrazumeva i istu specifikaciju, kao ni istu nadogradnju koju dobija fabrički tim, odnosno ostali timovi kupci.

"Počastvovan sam da mogu da najavim novo partnerstvo u oblasti agregata sa Mercedes-Bencom za sezonu 2016 i nadalje. Iako ima dosta faktora koji diruguju naš izbor dobavljača motora koji nam je potrabean za duži period, snaga Mercedes-Benc paketa govori sama za sebe".

"Sezona 2015 bila je sezona ponovne izgradnje svih aspekata naših operacija. Iako nismo bili u mogućnosti da napravimo postepeni napredak konkurentnosti u kome je tim uživao u prethodnim sezonama, postavili smo jake temelje za budući napredak. Zajedno sa potencijalom koji vidimo u našem bolidu za sezonu 2016, a koji je trenutno u vazdušnom tunelu, Mercedesov agregat će pomoći da se vratimo na agresivan razvoj performansi od sledeće sezone".

"Želim da iskortistim ovu priliku da se zahvalim Skuderiji Ferari za podršku tokom prethodne dve sezone. U sezoni 2014 podelili smo istorijski događaj, prve bodove za tim, a u sezoni 2015 Ferari nas je podržao iznad stepena koji zahteva naš partnerski ugovor. Jednostavno, ne bismo bili u prilici da se vratimo na grid bez njihove podrške bolidu MR03B, dok su se u isto vreme fokusirali na njihov paket za sezonu 2015".

"Takođe, zadovoljstvo mi je da objavim da ćemo nastaviti prethodnu tehničku saradnju sa našim tehničkim partnerom Vilijams inženjeringom od koga ćemo dobijati menjače i delove oslanjanja", izjavio je Džon But, šef Manor Marsije.

"Veliko je zadovoljstvo poželeti dobrodošlicu Manor Marusija F1 timu u krug naših kupaca. Oni su tim istinskih trkača sa velikim duhom i i impresivnom odlučnošću za uspehom. Uživamo u jakim vezama sa svim timovima kupcima i ponosno im isporučujemo opremu i usluge koje oslikavaju visoke standarde Mercedes-Benca. Takođe, novi ugovor nam pomaže da održimo listu od tri tima kupca za sezonu 2016, što je idealan nivo kada su u pitanju tehnički i logistički kapaciteti. Ciljaćemo na pomake u performansama i pouzdanosti kada je u pitanju pogonska jedinica za sezonu 2016 i unapred se radujemo isporuci našem novom kupcu - Manor Marusiji", rekao je Endi Kovel, direktor Mercedes AMG odeljenja visokih performansi.

"Mercedes-Benc ima jasnu Formula 1 filozofiju baziranu na našem fabričkom timu "Srebrnim strelama" i snabdevanju pogonskih jedinica nezavisnim timovima kupcima. Verujemo da ovaj pristup dodaje Formuli 1 veću snagu kroz dubinu i osigurava veći nivo konkurentnosti na gridu. U iščekivanju Renoovog preuzimanja Lotus F1 tima, zadovoljstvo nam je da objavimo da je Manor Marusija, nova mušterija Mercedes-Benca. To je uporan tim sa fantastično borbenim duhom i mi smo takođe uzbuđeni da vidimo koliki korak napored mogu napraviti sledeće godine, kada se njihov novi bolid upari sa Mercedes-Benc hibridnim agregatom", rekao je Toto Volf, šef Mercedes motosporta.