Alonsova kulmininacija frustracije u Japanu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.09.2015.


Alonsova kulmininacija frustracije u Japanu

©McLarenF1

Meklaren je nakon Belgije i Italije očekivao pomak napred ali je u Singapuru i pre problema sa menjčima oba bolida bilo jasno da Honda nije doradila motor koji će u bilo kojim uslovima donekle parirati rivalima.

Slična situacija ponovila se i u Japanu na Suzuki, domaćoj trci za partnera, snabdevača agregatima, japansku Hondu.

Kako drugačije okarakterisati njegov tim radio tokom trke: ”Kao da imamo GP2 motor, urgh..”, ”S'kim se mi to trkamo.., užas..”.. Svoju treću trku uživo, ove godine, u ”padok klubu” gledao je veliki šef Honde i vjerojatno progutao veliki komad sušija..Ko zna šta stoji u ugovoru koji dvostruki svjetski prvak ima, ali ovo sramoćenje Honde pred milijonskim TV auditorijem, ne sluti na dobro. Ne spominje se uzalud Alonsova posjeta ekipi Red Bula na VN Belgije. Šta će se dešavati dalje sa Alonsom i Meklarenom ostaje da se vidi.

Nakon trke koju je Alonso završio na poziciji 11, a njegov klupski kolega na poziciji 16, strasti su se malo stišale.

Oba vozača izrazila su razočarenje ali i posvećenost Meklarenu, a sve u nadi da će sledeće godine iamti zantno bolji paket, sa kojim će moći redovno do bodova, ako ne i do podijuma.

Baton ima dvogodišnji ugovor sa Meklarenom, zaključno sa sledećom sezonom, dok Alonso u timu iz Vokinga ostaje do kraja 2017.

Meklarenovo najbolje performanse trenutno nisu dovoljno dobre da bi se ugrozili rivali i redovno osvajali bodovi.

 

Koautor: Anel Poprženović