Razočaravajući vikend za Zauber


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.09.2015.


Razočaravajući vikend za Zauber

©SauberF1

Zauber je u prethodne četiri trke uspevao da zabeleži bodove ali je taj niz u Japanu prekinut. Nasr (pozicija 20) je usled tehničkih problema na njegovom Zaubru C34-Ferari odustao, dok je Erikson trku završio na poziciji 14.

"Imao sam dobar start, posebno u prvom stintu, uz očekivani tempo i držao poziciju 10. Krajem stinta malo sam preterao sa forsiranjem i imao poluokrtanje u krivini 13, pri tom izgubivši vreme. Malo smo se kockali u drugom stintu, odradili ga ranije, znajući da ćemo imati dug poslednji stint na tvrdim gumama. Uspevao sam da držim iza sebe vozić bolida dosta krugova, ali krajem stinta zadnje gume počele su da popuštaju. Mislim da smo danas imali nešto bolje performanse iako rezultat to nije pokazao. Ipak, ima još mesta za poboljšanja", rekao je Erikson.

 

"Trka je dobro krenula, napredovao sam nekoliko pozicija i imao nekoliko dobrih borbi i manevara pri preticanju. Iznenada, bolid je postao dosta teži za upravljanje. Zajedno sa timom doneo sam odluku da se povučem iz trke. Sada ćemo pokušati da razumemo šta je izazvalo poteškoće, izjavio je Nasr.