Hilkenberg osvojio bodove za Fors


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.09.2015.


Hilkenberg osvojio bodove za Fors

©ForceIndiaF1

Fors Indija iz Japana odlazi sa bodovima Nika Hilkenberga koji je zauzeo 6.mesto, po njemu, najviši mogući plasman. Nemac je startovao sa pozicije 13 umesto osvojene pozicije 10 u kvalifikacijama zbog kazne od tri mesta unazad iz Singapura, ali je odmah na startu uspeo da se probije napred sve do rivala iz Lotusa, uspevši tako da obezbedi izglednu poziciju za nastavak trke.

"Odličan rezultat danas, šesto mesto je maksimum koji smo mogli postići, obzirom da sam startovao sa pozicije 13. Dobro sam startovao, obišao nekoliko rivala i ostao na unutrašnjoj strani u prvoj krivini, što se na kraju ispostavilo kao dobra odluka. Do druge krivine bio sam na poziciji 8, odmah iza oba Lotusa koji su me zapravo zadržavali tokom prvog stinta."

"Tim me je pozvao na servis ranije kako bi prekinuo da ih pratim, a potom sam boljim tempom uspeo da napravim razliku i preteknem ih. Nakon toga bila je to mirna trka za mene ali efektivna, ovakav rezultat je dobrodošao. Tim je odradio dobar posao i mislim da zaslužujemo ovih 8 bodova", rekao je Hilkenberg.

Serhio Perez je imao manje sreće na Suzuki. Na smaom startu, odnosno u krivini 1, završio je u šljunku nakon udarca, a potom je do kraja trke uspeo da se domogne "tek" pozicije 12.

"Moja trka bila je velika borba nakon prve krivine. Video sam da Masa ide previše sporo sredinom staze, pokušao da ga obiđem, a potom dobio udarac otpozadi. Pokušali smo da se povratimo, učinio sam sve kako bi se domogao bodova, ali sav naš trud nije bio dovoljan", rekao je Perez.