Loša repriza za Vilijams, samo Botas u bodovima


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 26.09.2015.


Loša repriza za Vilijams, samo Botas u bodovima

©WilliamsF1

Valteri je startovao sa trećeg mesta osvojenog na kvalifikacijama, koje je ipak zadržao i nakon starta, jer ga je Fetel obišao, ali je on uzeo tu poziciju Niku Rozbergu. Botas je konačno završio trku mirno na petom mestu, nakon što ga je obišao Raikonen tokom druge zamene pneumatika. Finac je osvojio bitnih 10 bodova koji su sada odveli Vilijams na 69 ispred direktnog konkurenta u šampionatu konstruktora, Red Bul.

"Nije bio savršen dan za nas, ali izlazimo sa 10 upisanih poena. Nadao sam se podijumu, ali tempo jednostavno nije bio kao što smo očekivali. Bilo je teško braniti se od bržih kola i smatram da je trebalo ranije da odemo u boks na drugu zamenu, ali to je uvek lako reći nakon trke", kratak je bio Finac.

Sa druge strane veoma teška trka za Masu, koji je rezervisao peto mesto u kvalifikacijama. On je odmah na startu imao kontakt sa letećim Rikardom, koji se probio sa sedmog mesta. Rezultat sa kojim je završio Masa je bila probušena prednja desna guma kao i oštećenje nosa.

Pored dugog zadržavanja u pit stopu, loša stvar je bila što je Brazilac morao da se vuče skoro ceo krug kako bi došao do mehaničara. To je sve rezultovalo sa krugom zaostatka, što je veoma otežalo šanse za povratak u bodove.

"Veoma težak dan za mene od početka. Imao sam loš start i kontakt sa Rikardom , trebalo mi je puno vremena do boksa. Sa te tačke gledišta, bio je to kraj trke za mene. Osvojili smo neke bodove preko Botasa, ali trebalo je i ja malo da doprinesem. Treba da se regrupišemo i osvojimo te bodove na sledećoj trci", razočarano je rekao Brazilac.