VN Japana na Suzuki: Od Pitera Vora do Luisa Hamiltona


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.09.2015.


VN Japana na Suzuki: Od Pitera Vora do Luisa Hamiltona

©f1pulse.com

Staza koja je odlučila mnoge šampionate ali nažalost odnela i mnoge živote.

Stazu blizu istimenog grada dizajnirao je Holandjanin Džon Hugenholc 1962. godine, a prvobitno je služila kao Hondina test pista. Tokom godina autodrom je imao blage izmene kod čuvene 130R krivine i šikane pred startno-ciljni pravac. Na Suzuki je poginulo čak 17 japanskih vozača u različitim kategorijama motosporta od kojih je najpoznatiji motorciklista Daiđiro Kato 2003 godine. Od vozača F1 nesrećnim okolnostima zivot je izgubio vozac Marusije Žil Bjanki koji je od posledica udesa na prošlogodisnjoj VN Japana nekoliko meseci bio u komi.

Prve dve VN Japana na ovoj pisti održale su se 1963 i 1964 godine kada su pobedili Piter Vor u Lotusu i Majkl Najt u Brebemu, potom je usledila duga pauza sve do 1987 pošto je u međuvremenu prioritet imala manje poznata staza Fudži. Treba napomenuti da se VN Japana od 1978 do 1987 nije održavala. Povratkom 1987 godine u kalendar i pobedom vozača Vilijams-Honde, Nelsona Pikea, čuvena staza je u naredne četiri sezone odlučivala o tome ko ce biti šampion u konkurenciji vozača. A Suzukin najveći heroj je dobro poznati Ajrton Sena koji je imao epske duele sa Alanom Prostom 1988, 1989 i 1990 godine. Čuveni udes 1989 kod sikane Kasio obeležio je duel dva sampiona. Sudijskom odlukom Sena je proglašen krivcem, a Francuz je slavio titulu. Naredne godine repriza duela, ovog puta u prvoj krivini, a udes je proglašen kao trkački incident. Mnogi su posle udesa okrivili Brazilca koji je bio ogorčen jer su čelnici pre trke odlučili da njegovu prvu startnu poziciju prebace na prljavi deo piste sa unutrašnje strane. Na trci je ponovo slavio Nelson Pike ovog puta u Benetonu.

Naredne godine slavio je Gerhard Berger u Meklarenu. Tih godina u karavanu F1 najbliži prijatelji bili su uparvo Berger i Sena, a Brazilac je na ovoj trci svom kolegi prepustio pobedu jer je želeo da se koncentriše na duel sa Menselom koji je odlučivao o naslovu prvaka. Jurnjava Mensela za Senom trajala je nekoliko krugova do trenutka kada je Britanac izleteo sa staze u prvoj krivini. Sledeće godine slavio je Patreze u Vilijamsu, a 1993 Sena je slavio svoj 40-i trijumf. Taj vikend obeležio je incident posle trke kada je Sena nasrnuo na Edija Irvajna u padoku jer ga je kontraverzni Irac nekoliko puta namerno obilazio na stazi iako je je zaostajao čitav krug.

Početak prošle decenije obeležio je Šumi u Ferariju pobedivči četiri puta puta u pet sezona. 2005-e slavio je Raikonen u Meklarenu spektakularnim obilaženjem Fizikele, a 2006-e slavio je Alonso u Renou. Usledila je dvogodišnja pauza kada se trka odrzavala na Fudžiju. Od 2009 do 2013-e najbrži je bio Fetel izuzev 2011-e kada je slavio Dženson Baton. Prošle godine trka je vožena po jakom pljusku, a pred kraj doslo je do tragične nesreće francuskog vozača Žila Bjankija, što je rezultiralo prekidom trke, a pobedu u senci velikog udesa odneo je vozač Mercedesa Luis Hamilton.

Suzuka je ''rodila'' legendu o Seni i Prostu. Suzuka zahteva brzinu i preciznost. Suzuka je nažalost uzela mnoge živote...Asano, Ukija, Micuno, Macunaga, Akijama, Takašima, Kavai, Omura, Iso, Kijama, Katsumata, Ogava, Lengli, Ogura, Jamakava, Sato, Nakadžima, Daiđiro Kato i Žil Bjanki... brzi i hrabri.

Koautor: Nikola Ognjenović

Izvor video materijala: YouTube