Gaskojn: Ostvarićemo naše ciljeve


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.08.2011.


Gaskojn: Ostvarićemo naše ciljeve

©

Ambicije ekipe na početku sezone bile su znatno veće. Govorilo se o sustizanju i "mešanju" sa timovim sredine, osvajanju bodova ali do predsezonskih ambicija se još uvek nije došlo. Gaskojn priznaje da je nula na bodovnom saldu frustrirajuća, ali ne i nešto što se ne može promeniti.

"Rekli smo da želimo da se trkamo sa timovima sredine grida, ali se ne trkamo. Sada se nalazimo na ničijoj zemlji. Napravili smo dosta progresa ove godine, brži smo dve sekunde od druga dva nova tima, ali smo ipak sekundu do sekundu i po sporiji od najbližih rivala. Bilo bi dobro da se trkamo sa rivalima, zapravo sustizanje Vilijamsa i Toro Rosa do kraja sezone, a onda sledeće sezone start sa te pozicije bio bi uspeh. Mislim da to možemo da uradimo. Prebacićemo resurse posle letnje pauze na projekat za narednu sezonu i to bi trebalo znatno da pogura stvari unapred."

Nasuprot ovogodišnjem bolidu koji je u potpunosti nov, bolid za sledeću sezonu biće zasnovan na bazi ovogodišnjeg - isti motor (Reno), menjač (Red Bul) i isti dizajnerski tim. Usresredićemo se na stvari koje auto čine bržim, nećemo morati sve stvari da radimo od početka."

Lotus je ove godine odlučio da se takmiči bez KERS-a, a Gaskojn veruje da je odliuka bila ispravna.

Jedina opcija bila je da koristimo ovogodišnji Red Bulov KERS, a gledajući na probleme sa kojima su se oni suočili odluka je bila ispravna. Resursi koje bi ova opcija zahtevala bili bi preveliki za ostvareni dobitak", rekao je Gaskojn za Autosport.