Dvostruko odustajanje Meklarena u Singapuru


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.09.2015.


Dvostruko odustajanje Meklarena u Singapuru

©McLarenF1

Ulična trka na kojoj je preticanje otežano, a snaga motora nije primarna bila je idealan šansa da Meklaren ubeleži nove bodove. Alonso se držao oko i u zoni bodova, a nakon izlaska vozila sigurnosti i problema za Hamiltona, bodovi za Alonsa bili su izgledni. Međutim, nekoliko krugova kasnije Španac je parkirao svoj Meklaren u garažu zbog problema sa menjačem.

"Današnja trka je razočaravjuća za nas jer smo obadvojica i Dženson i ja mogli završiti u bodovima ali smo propustili tu šansu. Menjač je otkazao na oba bolida. Pre odustajanja bili smo u prvih deset, a naše performanse na super mekim gumam bile su prilično dobre i mislim da bi te pozicije zadržali do kraja. Ali da bi osvojio bodove moraš da završiš, a mi nismo, te nam je ovo podsetnik da moramo raditi više nego ikada. Još uvek nam nedostaju performanse i pouzdanost, a otkalnjanje ovih problema zahteva jako puno posla i mi to moramo odraditi", rekao je Alonso.

Baton je ostao duže u trci i nakon poslednjeg restarta bio u zoni bodova. Međutim, nakon kontakta sa Maldonadomi oštećenja prednjeg krila pao je na začelje. Potom su ga snašli problemi sa menjčem slični Alonsovim, pa je morao da završi trku.

"Trebali smo da osvojimo bodove danas i osvojili bi ih da nisam imao kontakt sa Maldonadom i prbleme sa menjačem. Puno je "ako" i "ali", ipak bolid je bio dobar za vožnju što je pozitivno. Imali smo dobro raspoređenje servise, mogao sam da kontrolišem potrošnju guma, a i drugi izlazak vozila bezbednosti nam je pomogao. Teška sezona za nas. Svi to osećaju, ali to nas ne usporava po pitanju zalaganja i rada, kako u Vokingu tako i u Sakuri. Tim će se sada fokusirati na sledeću trku u Japanu. To je Hondina domaća trka, ali će to biti još jedan težak vikend. Daćemo sve od sebe", rekao je Baton.

Meklaren u jednoj od najlošijih sezona u svojoj istoriji, ostaje na poziciji 9 u šampionatu sa 17 osvojenih bodova.