Fetel nakon pobede: "Obećavam borbu za titulu!"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 19.09.2015.


Fetel nakon pobede: "Obećavam borbu za titulu!"

©FerrariF1

Ovo nije bilo kakva trka i pobeda za Fetela. On je ovim trijumfom upisao četvrtu pobedu na ovoj stazi i što je značajnije, ukupno 42 do sada, čime je prestigao legendarnog Airtona Senu na večnoj listi Formule 1. Fetel sada zauzima treće mesto, a ispred njega su još samo dvojica, Alen Prost i njegov idol, Mihael Šumaher.

Takođe, ovo je i njegov 75 podijum, a ako pogledamo ukupan broj trka sa cifrom 152, vidimo da je to skoro 50% trka završenih na podijumu, što je takođe uspeh vredan pomena.

Fetel je na startu poleteo sa pol pozicije i već nakon prvog kruga imao je 3 sekunde prednosti u odnosu na pratioce. Dodaje kako su mu dva izlaska sigurnosnog automobila pomogla da se otkloni i najmanja pretnja po osvajanje prve pozicije.

"Ovo je bila neverovatna trka, u stvari, ceo vikend je neverovatan i teško mi je da sumiram utiske. Bio sam iznenađen na početku, da sam tako brzo stekao 5 sekundi prednosti, ali to je izgubljeno nakon prvog incidenta. Trka je bila naporna i duga a Daniel me je pritiskao sve vreme. Nas dvojica smo bili najbrži na stazi danas", uzbuđeno je izjavio Nemac.

Dodaje kako je uspeo da kontroliše tempo trke, kao i da brine o gumama, koje su ih služile dobro tokom celog vikenda.

"Kola su se sjajno ponašala, mogao sam da kontrolišem razliku do kraja. Danas nam je bilo kao u raju, ali znamo da smo daleko od cilja."

Fetel je iznenađen nedostatkom tempa kod Mercedesa tokom celog vikenda i dodaje: "Ne znam šta im se dešavalo, ali da budem iskren, ni ne zanima me, ono što oni rade je van našeg domašaja. Sledećih par trka ćemo dati 100%, guraćemo do maksimuma, kao što uvek radimo."

"Dok god postoji i najmanja šansa, uradićemo sve što možemo. Mercedes je taj koga treba da pobedimo, a najbolji način da to uradimo je da damo sve što imamo."

Na pitanje da li je titula moguća, Fetel je odgovorio: "Ako budemo imali još ovakvih trka, onda sigurno da jeste. Ja ću dati sve od sebe da ostvarim nemoguće."

Fetelov zaostatak za Hamiltonom iznosi 49 bodova, sa još šest trka do kraja.