Mešovita trka za Vilijams, bodovi samo od Botasa


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 19.09.2015.


Mešovita trka za Vilijams, bodovi samo od Botasa

©WilliamsF1

Botas je tokom druge runde pitstopova uspeo da izađe ispred Danila Kvjata i komotno zadrži petu poziciju do kraja trke. Kako on sam kaže, trka je bila dobra i mirna, bez nekih većih oscilacija.

"Start je bio dobar a tempo malo bolji nego što smo očekivali. Mogao sam da pritisnem ljude ispred mene i da nadoknadim neko vreme kroz boks. Tim je pod velikim pritiskom odradio sjajan posao, ohladili smo glave i uzeli što nam se pružilo. Ovo je maksimum koji smo mogli imati danas i zadovoljan sam", rekao je Valteri.

Sa druge strane, Felipeova trka je bila poprilično turbulentna. Pri prvoj zameni guma, u krugu 14, mehaničari su ga zadržali dosta dugo usled problema sa aparaturom. Nakon izlaska iz boksa, u prvoj krivini je imao incident sa Hulkenbergom, što je prouzrokovalo dodatan pit stop.

"Danas nisam imao ni malo sreće. Prvi problemi su počeli kod sudara sa Hulkenbergom nakon prvog boksa. Ja sam kočio pred krivinu, imao sam unutrašnju stranu a on je okrenuo auto ka meni i nije mi ostavio prostora, pa smo se sudarili", rekao je Masa.

Nakon kontakta došlo je do oštećenja prednje desne gume, što je nateralo brazilca na ekstra pit stop, što ga je vratilo dosta pozicija unazad.

"Nakon toga, imao sam problem sa menjačem. Kada sam prebacivao iz druge u treću izbacivao mi je iz brzine. Prvo smo mislili da je rešeno ali desilo se opet pa sam morao da završim trku. Ovo je jedan od onih dana kada ništa ne ide kako treba. Sada se koncentrišemo na nadoknadu bodova na sledećoj trci."

Rob Smedli, šef performansi, osvrnuo se prvo na sjajnu trku koju je imao Finac. Rekao je kako je pokazo sjajan tempo kojim je nadoknadio loš rezultat iz kvalifikacija.

"Borili smo se sa Kvjatom i Rozbergom i imali smo dobre strateške odluke. Kada je Kvjat otišao u boks, ostali smo napolju jer je sigurnosni auto mogao izaći svakog časa, pa smo izašli ispred njega."

"Felipe je imao kontakt sa Hulkenbergom, koji je naknadno dobio kaznu, ali nažalost je to pokrenulo niz nesrećnih događaja. Masino povlačenje je rezultat kvara menjača, auto je izbacivao iz brzine i to treba da istražimo. Šteta je što smo izgubili Masine bodove", dodao je Smedli.