Fetel gospodar dinamičnog Singapura


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 19.09.2015.


Fetel gospodar dinamičnog Singapura

©SkySportF1

Atraktivna noćna trka nam je donela dosta uzbuđenja i ovaj opravdala je svoju poziciju u kalendaru. Fetel je sigurnom vožnjom od gašenja semafora došao do nove pobede, treće u sezoni a četvrte u Singapuru, za ukupno 75. podijum u karijeri.

Takođe smo videli i prizor koji su mnogi dugo čekali, a to je oba vozača Skuderije na podijumu, sa Kimijem na trećem mestu. Ovome je svakako doprinelo unapređenje na motoru sa kojim je crveni tim stigao u Singapur. Njih je razdvojio sjajni Rikardo, koji je osvojio drugo mesto.

Trka je počela bez incidenata na početku, što je presedan, jer je na ovoj stazi verovatnoća incidenta na startu dosta velika. Fetel je snažno krenuo i već posle par krivina je imao veliku prednost u odnosu na pratioce. Redosled se nije bitnije promenio, ali smo videli sjajne borbe, naročito na relaciji Mercedes-Vilijams. 

Maks Ferstapen se pobrinuo da start ne bude bez ijednog incidenta, pošto njegov auto nije krenuo, te je morao da dobije pomoć od redara koji su ga odgurali unazad kada je gužva prošla. Vozač Toro Rosa se kasnije vratio u trku i uradio, prema mnogim mišljenjima, odličan posao, pošto je od katastrofe na kraju došao do bodova. 

Velika prednost koju je Fetel stvorio pala je prvi put u vodu već u krugu 14, kada su počeli odlasci u boks. Naime, mehaničari su malo duže zadržali Masu u boksu, te je prilikom izlaska išao točak uz točak sa Hulkenbergom, ali je pred krivinu držao unutrašnju stranu. Nemac nije posustao te je došlo do ozbiljnijeg kontakta koji je rezultirao sa mnogo krhotina i bolidom u zidu.

Na snazi je prvo bio virtuelni sigurnosni automobil, koji ograničava brzinu vozača, ali očuvava međusobna rastojanja. Međutim zbog puno krhotina to nije bilo dovoljno te je krug kasnije izašao sigurnosni automobil i napravio karavan iza sebe. Ovo je međutim omogućilo Ferstapenu da se u potpunosti vrati u trku, jer je nadoknadio krug zaostatka. Epilog je brzo stigao od sudija, koje krive Hulkenberga za sudar, te su ga kaznili sa pomeranjem 3 mesta unazad na sledećoj trci.

Nakon restarta, Fetel je vozio umerenije, što je deo bio deo strategije čuvanja pneumatika, kako bi mogao da ostane na samo dva zaustavljanja. U krugu 27 Hamilton se požalio na gubitak snage, što su mnogi vozači iskoristili, jer su ga za kratko vreme obišli  Rozberg, Kvjat, Botas a uskoro i ostali. Inženjeri su pokušavali da reše problem daljinski, ali nisu znali konkretno do čega. Znalo se da nije u pitanju ERS, a pominjali su kvačilo, pedale i elektronske spojeve.

U krugu 31 Masa je imao kvar menjača i problem sa prebacivanjem brzina. U narednom krugu je ušao u boks bez javljanja timu, ali je uspeo da otkloni problem i produžio bez zaustavljanja, ali je već u narednom krugu dobio instrukciju od tima da parkira automobil u garažu. Vrlo brzo se ista situacija desila sa Alonsom i Hamiltonom, na oduševljenje navijača Ferarija.

Da trka ni u jednom trenutku ne bude dosadna, pobrinuo se čovek koji je nekako uspeo da ušeta na stazu u 37 krugu, što je zaista prizor koji se ne viđa često, ali je neverovatno opasno, ako se uzme u obzir da stazom jure mašine brzinama od preko 300 km/h. "Navijača" je prvi primetio Fetel kada je prolazio pored njega i redari su munjevitom brzinom reagovali, sigurnosni auto je ponovo bio na stazi.

Ovakav incident se nije video od 2003. godine i VN Velike Britanije, kada je alkoholisani sveštenik trčao po Hangar pravcu dok su bolidi pored jurcali. 2000. je sličan potez bivšeg zaposlenog u Mercedes-Benzu koštao pobede Miku Hakinena i Meklaren na VN Nemačke, kada je prvu poziciju izgubio nakon izlaska sigurnosnog automobila.


[F1 Srbija nije vlasnik video snimka]

Nakon restarta trka je ponovo krenula svojim tokom. Novi incident se desio u krugu 42, kada je Baton naleteo u zadnji deo bolida Pastora Maldonada, što je rezultovalo slomljenim prednjim krilom. Britanac se nakon promene nosa vratio na trku, ali je morao da je prevremeno završi u 52. krugu i time od blistavog vikenda za Meklaren, stvorio novu katastrofu sa oba vozača van staze.

Nakon pobede Fetela i odustajanja Hamiltona, razlika između ova dva vozača je drastično pala i sada iznosi svega 49 bodova, sa još 6 trka do kraja. Unapređenja koja je Ferari doneo su vidna i svakako su učinila sezonu interesantnijom. Ostaje da vidimo da li su ona stigla previše kasno ili će Hamilton dobiti ozbiljnog izazivača za titulu, koju mnogi već vide u njegovim rukama.

Rezultati trke za Veliku nagradu Singapura:

1 Sebastijan Fetel Ferari 2:01.22.118
2 Danijel Rikardo Red Bul 1.4
3 Kimi Raikonen Ferari 17.1
4 Niko Rozberg Mercedes 24.7
5 Valteri Botas Vilijams 34.2
6 Danil Kvjat Red Bul 35.5
7 Serhio Perez Fors Indija 50.8
8 Maks Ferštapen Toro Roso 51.4
9 Karlos Sajnc Toro Roso 52.8
10 Felipe Nasr Zauber 90.0
11 Markus Erikson Zauber 97.5
12 Pastor Maldonado Lotus 97.7
13 Roman Grožan Lotus 2 kruga
14 Aleksander Rosi Manor 2 kruga
15 Vil Stivens Manor 2 kruga

Trku nisu završili:
Dženson Baton Meklaren +9 krugova
Fernando Alonso Meklaren 28 krugova
Luis Hamilton Mercedes 29 krugova
Felipe Masa Vilijams 31 krug
Niko Hulkenberg Fors Indija 49 krugova