Ko će biti dostavljač pneumatika nakon sezone 2016?


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 16.09.2015.


Ko će biti dostavljač pneumatika nakon sezone 2016?

©

Pireli je pod ugovorom do završetka 2016, ali njihov ostanak u Formuli 1 je neizvestan. U maju je objavljen konkurs za novog dobavljača guma za period od 3 sezone (2017-2019). Pireli, koji je dobavljač od 2011, uz francuski Michelin, koji u F1 nije još od daleke 2006, su jedina 2 kandidata za novog dobavljača.

Nakon Belgije i dva opasna i neobjašnjiva pucanja guma na bolidima Sebastiana Fetela i Nika Rozberga, na račun Pirelija upućene su mnoge kritike. U Monci su iz Pirelija hteli da promene pritisak u gumama, što se vozačima nije svidelo i odmah je odbijeno.

Još jedna interesantna činjenica za 2017. veže se za gume. Naime od te sezone u upotrebu ulaze šire gume. Širina zadnjih će iznositi 420 mm umesto sadašnjih 375 mm. Takođe, prečnik felni će sa 13 inča biti povećan na 18.

Pireli, otkako je ušao u F1 2011, poznat je po tome da im se gume brzo troše. To je urađeno tako po specijalnom zahtevu alfe i omege, čoveka koji drži sve konce igre u rukama, Bernia Eklstona, koji je želeo više zabave za gledaoce.

Ali, postoji druga strana medalje. Vozači su toliko limitirani čuvanjem guma da retko kad, ili bolje rečeno nikad, nemaju "luksuz" da rade ono za što su plaćeni - da voze bolide do krajnjih limita. Vozači žele gume koje su konstantne, koje se ne troše tako lako i brzo, žele da voze najbrže što mogu krug za krugom. To znači da ne voze do limita.

Učestale kritike su imale efekat da je vozačima koji su najviše kritikovali (Alonso, Fetel, Hamilton i Rozberg) bude rečeno da ćute i drže svoje frustracije daleko od očiju javnosti. Ali opet, ne treba sva kola da se lome na Pireliju. Jasno je, a i pročulo se na sva zvona, da se njima diktira kakve gume da proizvode. Navijači žele jedno, vođstvo drugo a vozači i timovi skroz nešto treće.

O tome govore i izjave Pola Hemberija koji kaže da je pomalo sva ta situacija nelogična. "Navijači vuku na svoju stranu, uprava Formule želi skroz nešto drugo a vozači opet nešto skroz različito. Teško je naci zajednički jezik."

Sa druge strane, Mišelin je voljan da uđe u F1 samo ako se prečnik felni poveća na 18 inča i u upotrebu uđu gume sa dužim trajanjem. U prevodu bi značilo da žele iste uslove kao Formula E jer su, gledajte "slučajnosti", oni jedini dobavljači guma za nešto manje "prljavu" verziju Formule 1. Bilo kako bilo, biće zanimljivo gledati rasplet ove situacije.

Tekst poslao: Anel Poprženović