FIA presudila: "Voziće se trka u Singapuru"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 16.09.2015.


FIA presudila: "Voziće se trka u Singapuru"

©

Organizatori noćne utrke u Singapuru ne vide razlog otkazivanja ove prestižne trke. U pripravnosti stoje posebne maske za disanje. VN Singapura će se održati za vikend-to je jednoglasna odluka.

Iako su padokom kružile drugačije glasine koje su dospevale na razne novine i portale, u zvaničnom obaveštenju stoji: "Iako je stepen zagađenosti vazduha visok, nemamo razlog za otkazivanje trke."

"Situacija sa smogom se menja iz sata u sat i nemoguće je predvideti kakva će nas slika dočekati za vikend. Količina smoga i zagađenosti je pomno praćena i obavešteni smo o svemu. Konstanto motrimo i na najsitnije promene. Smog je došao sa 350 km udaljenog ostrva Sumatre kojeg su prouzrokovale paljevine čiji je krajnji proizvod bio otrovni beli dim koji se vazdušnim masama preneo do metropole."

"Prema PSI indeksu, koji meri zagađenost vazduha, vrednost 101 je neka krajnja prihvatljiva vrednost. Sve preko se smatra štetnim. Poreženja radi, u Singapuru su te vrednosti varirale od 118 do 146, ali organizatori kažu da mesta za paniku nema. VN Singapura će biti održana!", prenose organizatori.

Tekst poslao: Anel Poprženović