Rosi novi vozač Manora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.09.2015.


Rosi novi vozač Manora

©ManorF1

Ugovor Roberta Merija bio je pod zankom pitanja još od starta sezone. Planiran je za nekoliko uvodinih trka, a potom je nastavio da vozi i trke u Evropi. U drugom delu šampionata, nakon letnje pauze, odvozio je trke u Belgiji i Italiji što je nagoveštavalo da će zadržati mesto do kraja šampionata. U međuvremenu i sam Meri je pomenuo da ima opcije za mesto u timu i naredne sezone. Međutim, samo nekoliko dana pred početak VN Singapura tim je objavio da će Aleksander Rosi voziti za tim na pet od sedam trka do kraja sezone.

GP2 vozač donosi preko potrebni novac u tim, a Meri će morati da se zadovolji učešćem u Rusiji i Abu Dabiju, trkama koje se preklapaju sa obavezama Rosija u GP2 seriji u kojoj trenutno zauzima drugo mesto.

Po rečima šafa tima, Džona Buta, pozicije vozača za sezonu 2016 još uvek su otovrene, tako da i Rosi i Meri uz Stivensa konkurišu za iste, uz naravno ostale kandidate. Veliku ulogu u svemu igra novac, pa će vozač koji bude imao bolju podršku sponzora najverovatnije zauzeti mesto vozača. O vozačkoj postavi Manora može odlučivati i dobavljač agregata, a ako to od sledeće sezone bude Mercedes, Paskal Verlajn, "štićenik" nemačkog proizvođača jedan je od favorita za mesto u timu.

Meri bi trebao da se pojavi na redovnoj FIA-inoj konferenciji za novinare u četvrtak, pa će o promeni postave u Manoru i planovima za budućnost biti više informacija.