Turska se nada učešću u narednoj sezoni


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.08.2011.


Turska se nada učešću u narednoj sezoni

©

Sa dodavanjem Ostina u Teksasu u provizorni kalendar za narednu sezonu i pritiska da se ostane u okviru od 20 trka u sezoni, trka za VN Turske nestala je iz kalendara koji je Eklston predstavio na VN Mađarske.

Trenutni ugovor sa Formulaom 1 za Tursku ističe na kraju ove godine, a nagovešteno je da je na pomolu novi ugovor za učešće u kalendaru. Staza Istanbul Park malo se koristi van Formule 1 što je jedan od problema, a na čelnim ljudima je veliki pritisak da se napravi novi ugovor.

"Naravno da se nadamo da ćemo postići dogovor za sezonu 2012, ali sve zavisi od predstojećih pregovora. Konačni kalendar za sledeću sezonu nije još usvojen. Pregovori između Ministarstva sporta Turske i Formula 1 menadžmenta su u toku. Malo je verovatno i teško je poverovati da ćemo propustiti takvu priliku", rekao je Feruh Gandogan, direktor u privrednoj komori Turske.

Gandogan je naglasio da Ministarstvo sporta Turske, daje veliki značaj ovom sportskom događaju i da trži načine kako da proširi i upotpuni komercijalnu stranu događaja kako bi dogovor o učešću bio uspešan.