Erikson uzeo bodove za Zauber


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.09.2015.


Erikson uzeo bodove za Zauber

©SauberF1

Dva "gorka" boda za Eriksona u Monci nakon gubitka osme pozicije u završnom krugu trke od Rikarda u krivini Parabolika. Šveđanin je postavio deseto kvalifikaciono vreme ali je startovao sa pozicije 12 posle kazne iz kvalifikaija. Vozač Zaubera se probio do pozicije osam i u jednom delu trke i izazivao Hilkenberga za poziciju.

Erikson je napredovao za jednu poziciju, tri kruga pre kraja trke, kada je Rozberg odustao zbog problema sa motorom, ali je izgubio istu u poslednjim trenucima od rivala iz Red Bula.

"Imao sam dobar tempo i bio u prilici da pritiskam Nika (Hilkenberg) tokom trke. Ovo je sigurno jedno od najboljih izdanja ove godine".

"Frustrirajuće je izgubiti poziciju u poslednjoj krivini, poslednjeg kruga. Preforsirao sam gume jureći Hilkenberga, tako da nisam mogao da se odbranim od Rikardovog napada", izjavio je devetoplasirani Erikson.

Felipe Nasr imao je takođe solidne performanse tokom trke koja je kompromitovana na samom startu. Nakon kontakta sa Maldonadom, vozač Zaubera je imao i pucanje zadnje desne gume. Servis na početku drugog kruga nije previše obećavao, a izgledi da se trka završi u bodovima bili su minimalni. Trku je završio na poziciji 13.