Fetel obradovao domaću publiku podijumom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.09.2015.


Fetel obradovao domaću publiku podijumom

©FerrariF1

Ferari je izvukao maksimum iz vikenda ako se zanemari peh Raikonena na startu. Da Finac nije imao probleme sa angažovanjem prvog stepena prenosa, rezultat bi bio verovatno još bolji, ali i ovako je prilično dobar. Fetel je osvojio drugu poziciju, dok je Raikonen posle pada na začelje stigao do petog mesta.

"Neverovatan dan, najbolje drugo mesto koje sam zabeležio u Formuli 1. Hvala svim tifozima koji su mi podarili toliko emocija dok sam bio na podijumu, fantastičan je osećaj videti toliko fanova, osetiti toliku podršku koju dobijamo kao tim. Naš život postaje vredniji kada vidimo toliko fanova ispod podijuma. Ovo je kao pobeda kada sve posmatram kroz emotivnu prizmu, skoro perfektan dan. Kažem skoro, jer ne znam šta se dogodilo Kimiju na startu. Šteta jer smo obadvojica mogli biti na podijumu. Brzina je bila tu, nažalost ne i za pobedu ali smo dali sve od sebe. Monca je poznata kao staza na kojoj se pobeđuje snagom motora, a znamo kako je Mercedes bio dominantan prošle godine. Mislim da su momci odradili odličnu stvar kada je agregat u pitanju. Naravno, ima još stvari koje treba unaprediti, radimo korak po korak. Gume su bile dobre tokom celog vikenda", rekao je drugoplasirani Fetel.

"Ne znam šta se tačno dogodilo na startu. Koliko se sećam sve sam dobro odradio ali se auto zaglavio u sistemu protiv gašenja i nije hteo da se pokrene. Još uvek nemam pravo objašnjejne ali je u svakom slučaju loša stvar koja nas je koštala puno. Ako startujete sa druge pozicije, a potom za nekoliko sekundi završite na začelju, nije lako videti pozitivnu stranu vikenda, izgubili smo veliku šansu da se borimo u vrhu. Bolid je bio dobar tokom čitavog vikenda. Iz čitave situacije izvukli smo maksimum, prošao sam kroz cilj kao petoplasirani. Očigledno je da sam malo razočaran, jer smo se nadali boljem rezultatu pred našom kućom i našim fanovima ali ako pogledam da sam posle nekoliko stotina metara bio na začelju ovo je dobar rezultat. Generalno imali smo brzinu, moramo biti srećni zbog toga jer sam očekivao više poteškoća po tom pitanju. Iznenadio sam se pozitivno kada sam prošao pored nekih bolida koji su brzi na pravcima, što pokazuje da radimo prvu stvar - razvijamo auto u dobrom pravcu unapređujući sve oblasti", rekao je Raikonen.