Utisci iz Monce - dan drugi


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 05.09.2015.


Utisci iz Monce - dan drugi

©F1Srbija

Međutim, već oko 10 časova razvedrilo se i tempertura je znatno porasla, što je dovelo do ekspresnog sušenja staze. Vlažno je bilo jedino na ulazu u boks, što je izazivalo dizanje oblaka od kapljica pri svakom ulasku. Već u samom gradu je bilo znatno više ljudi, što je značilo veliku posetu na stazi.

Danas je stvar bila jasna, ovo je staza koja pripada Tifozima. Ako biste pogledali u daljinu, sve je bilo ispunjeno crvenom bojom. Pojedinci koji navijaju za druge timove su se mogli prepoznati jedino ako stoje pored vas (kao moj drug koji me je konstantno podsećao da je Hamilton trenutni šampion, čisto da ne zaboravim da postoji pored ovoliko "konjića").

Ne morate voleti Ferari, ali atmosfera koja postoji je nestvarna. Ovo je jedna od rekih staza na kojoj su gotovo svi navijači iz te zemlje. Pričao sam sa nekoliko Italijana, a najviše sa jednim momkom od 19 godina sa Sicilije, kome ovo nije prva trka. Postavio mi je zanimljivo pitanje: "Zašto si počeo da gledaš Formulu?". Nije baš lako odgovoriti na to pitanje kad sam prvi put gledao sa 5 godina, a niko u porodici ne prati. On mi je rekao kako je to kod njih velika tradicija i da Italijani od malih nogu prate F1 zahvaljujući dekama i očevima koji tu ljubav prenesu na svoje naslednike. Tamo skoro niko nije slučajno počeo da prati ovaj sport. Ljudima jednostavno teče gorivo kroz vene i to je za svako poštovanje i uživanje.

Jučerasnji dan sam započeo sa trećim slobodnim treningom. Bio sam stacioniran na nekoliko mesta počev od startno-ciljnog pravca, te izmedju ulaza i izlaza krivine Parabolika. Ništa se nije spektakularno događalo, klasično odmeravanje snaga i vožnja po još donekle vlažnoj stazi.

Nakon trećeg treninga zaputili smo se preko krivine Askari u potrazi za ovalom i starim delom staze. Moram priznati da sam bio veoma uzbuđen. Mesto koje je među najzaslužnijima za ovoliku popularnost auto-moto sporta, bilo je nekako magično. Nisam prošao ceo krug, ali u krivini nagib je gotovo 90 stepeni, uživo neverovatno izgleda.

Kvalifikacije Porše Mobil serije ispratili smo iz krivine Askari, koje je lepo mesto za praćenje ukoliko je staza vlažna. Naročito je dobar izlaz iz krivine sa spoljašnje strane jer se vidi od ulaza, samo je šteta što taj deo nije pokriven video bimom.

Kako se prva runda kvalifikacija približavala, krenuli smo ka ulazu u Primu Variante, sa unutrašnje strane, jer sam smatrao da ce taj deo biti najinteresantniji zbog staze koja je na nekim delovima još bila vlažna. Tada smo prošli i pored spomenika velikog Fanđa, što je sjajan potez uprave iz Monce. Na putu ka Primi Variante, "slučajno" smo skrenuli ka ulazu u VIP zonu padok kluba. Na ulazu nas je, naravno, zaustavilo obezbeđenje, sa pitanjem gde su nam propusnice.

Nakon kraćeg razgovora, krupni momak u crnom me je na tvrdom engleskom upitao odakle sam, pošto mu je moj naglasak poznat. Ispostavilo se da je on isto iz Novog Sada, ulica pored moje (mali je svet). Tu je već bilo gotovo i pustio me je da na pola sata istražim zonu rezervisanu samo za krajnji vrh. Ne bih trošio reci na ekskluzivni tretman koji tamo postoji, već ću samo sa vama podeliti sliku bolida Ferarija iz blizine. Na moju veliku žalost, jedino je crveni konjic bio izložen (sto je sasvim razumljivo ako znamo lokaciju staze).

Posle toga, trkom smo krenuli ka odredištu. Na moje veliko iznenađenje, "general admission" deo je ove godine bio zatvoren, a zbog šume i tribina ništa se nije videlo, te sam od prve runde čuo samo urlanje motora i povremeni razglas.

Za drugu i treću rundu bio sam sa spoljašnje staze, na izlasku iz Prima Variante. Već sada sam mogao da vidim da se Hamilton ne šali, te je konstantnim najbržim vremenima pokazivao navijačima zašto je aktuelni sampion, kao i najveći pretendent za ovogodišnju titulu. Malo je reći da je kvalifikacije odvozio savršeno.

Reakcije tifoza izazivala su četiri vozača. Najburnije su bile rezervisane za crvene mezimce i stvarno je u nekim trenucima buka bila velika. Nešto manje ovacije su bile upućene Felipeu, koji je na 15 sekundi bio njihov šampion (a i ostao je i dalje). Za četvrtog vozača mi prvo nije bilo jasno o čemu se radi, ali kasnije mi je jedan od domaćih Tifoza objasnio. U pitanju je bio smeh svaki put kada se pojavljivao Alonso. Novi poznanik mi je objasnio da je to bukvalno bilo "Našao si Ferari da napustiš".

Kraj dana bio je rezervisan za Toro Roso. Kako je ovo njihova jubilarna 10 sezona u Formuli 1, napravili su performans u centru Milana. Tamo je bilo izloženo svih 10 verzija koje su jurile stazama sirom sveta (uskoro video i slike). Veliko iznenađenje je bio dolazak vozača, Maksa Ferštapena i Karlosa Sajnca, kao i direktora tima. Oni su ostali oko 45 minuta i za to vreme su obilazili bolide, slikali se i pričali sa pedesetak fanova.

Dodao bih još da su u gradu Monci izložbe Ferarija, Audija, Alfa Romea i nekih oldtajmera. Generalno, veoma prijatna lokacija za posle trke. Ovaj izveštaj Vam šaljem sa startno-ciljng pravca gde se upravo završila trka Porše Mobil serije. Pred kraj trke F1 otići ću do Parabolike i probati da stignem do podijuma. Za sada toliko. Uživajte u trci u Hramu brzine i neka najbolji pobedi.