Istorija F1: Monca 1992


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 04.09.2015.


Istorija F1: Monca 1992

©

Tih godina Fomula 1 bila je na vrhuncu popularnosti. Posle epskog nadmetanja izmedju Sene i Prosta u sezonama 88',89' i 90' ostale ekipe i vozači naučili su lekcije iz prošlosti i naporno radili da sustignu moćni Meklaren. Tu se isticala ekipa Vilijams-Renoa, koja je u 1991 godini imala sjajne rezultate ali i manjak pouzdanosti motora. Ipak, preko zime su vredno radili i konstruisali najnapredniji bolid u ono doba sa aktivnim oslanjanjem i kontrolom trakcije. Aerodinamički paket dizajnirao je Edrijan Njui a vozačku postavu drugu godinu zaredom činili su Mensel i Patreze. Za razliku od prve, u drugoj sezoni bolid je mnogo više odgovarao Menselu u tehnički zahtevnijem bolidu.

Posle sukoba u ekipi, Ferari na kraju 1991 godine, Alan Prost je odlučio da narednu sezonu propusti i pažljivo razmisli o budućnosti, te je strpljivo pratio koja će ekipa biti najkonkurentnija u 1993. godini. Na VN Italije imali smo čak devetoricu vozača sa Apeninskog poluostrva. Vozači poput Rikarda Patrezea, Mikelea Alboreta, Pjer Luđi Martinija, Ivana Kapelija i Đjanija Morbidelija, uvek su bili favoriti iz senke za najviši plasman. Za razliku od vozača, ekipe iz ove zemlje jedna po jedna napuštala je šampionat zbog finansijskih problema. Posle ove trke fanovi su ostali uskraćeni za učesće timova Fondmetal i Andrea Moda.

Mensel je suvereno vladao šampionatom pobedivši na 8 od 11 trka do septembra. Surovi tempo koji je Britanac održavao, posebno u kvalifikacijama, sve je više zabrinjavao Ajrtona Senu koji je na momente pokazivao neprevaziđeni talenat. Do trke na legendarnoj stazi verovalo se da je Vilijams brži od Meklarena za dve sekunde po krugu. Ono što je bila činjenica je, da je Mensel posle trke u Mađarskoj zacementirao svoju prvu i jedinu titulu prvaka.

Pol poziciju osvojio je Britanac, a Brazilac se potrudio da zaostatak u kvalifikacijama ne bude prevelik, tek nešto oko pola sekunde. Treći je bio Alezi u Ferariju, a  iza Francuza plasirali su se Patreze, Berger, Šumaher, Kapeli , Butsen i Brandl. Trku su sjanjno počeli Mensel i Patreze, dok se velika borba vodila između Alezija i Sene. U 12 krugu veliko razočarenje za domaćina, oba Ferarija, Alezija i Kapelija morali su u garažu, dok je dva kruga kasnije Patreze vršio ogroman pritisak na Senu, što je rezultiralo obilaskom u prvoj šikani posle glavnog pravca. U tom trenutku Sena je shvatio da su njegovi rivali ipak neuhvatljivi zbog tehnološke prednosti u vidu "puš-rod" aktivnog ogibljenja. Kakav-takav tempo održavao je još nekoliko krugova kada je Mensel odlučio da propusti kolegu koji te sezone jos nije pobedio. Međutim, Britanac je morao ubrzo da odustane zbog problema sa hidraulikom. Isti problem zadesio je kasnije i Patrezea, te se Sena odjednom našao u poziciji da pobedi. Međutim, nije se dao previše opustiti jer se dvojac Benetona, Šumaher- Brandl velikom brzinom približavao. Engleski tim sa velikim italijanskim sponzorom napravio je veliki napredak prvom pobedom Šumahera u F1 na VN Belgije par sedmica ranije, a u Monci oba vozača našla su se iza pobednika trke Ajrtona Sene.

Veliku pažnju javnosti tog vikenda privukla je tema oko toga ko će voziti za najbolju ekipu - Vilijams naredne godine?. Na iznenađenje mnogih pre trke Mansel se obratio javnosti da se na kraju sezone povlaci iako je aktuelni šampion. Veliki nesporazum napravio je Alan Prost koji je tajno potpisao ugovor sa Frenkom Vilijamsom ranije te godine uz uslov da ne bude ponovo kolega sa Airtonom, na sta je Brazilac ostro reagovao i javno napao Francuza da ne može diktirati uslove ako nije aktuelni vozač, a pritom naglasio kukavički pristup bivšeg kolege da nije smeo da se takmici sa njim u identičnom bolidu. Mansel je tvrdio da nije znao za tajni ugovor, te da je iznenađen odlukom Frenka Vilijamsa da izabere Brazilca, a ne njega kao aktuelnog šampiona. Ipak, šef čuvene ekipe se odlučio za Dejmona Hila, koji je vredno testirao bolid sa aktivnim ogibljenjem dok se Sena morao pomiriti da sa činjenicom da će na svoj ''automobil iz snova'' kako ga je svojevremno zvao morati da sačeka jos jednu sezonu. 1993. godine Alan Prost je vladao šampionatom Formule 1, a Mensel se sa velikim uspehom takmičio u Indi kar seriji, gde je osvojio titulu. Na taj način veliko rivalstvo trojice vozača se zavrsilo, a čudnim spletom okolnosti na kraju 1994. godine Mansel je dobio priliku da vozi ''Senin bolid iz snova '' kao drugi vozač ekipe Vilijams pobedivši na VN Australije. Izvanrednom voznjom Britanac se na pravi nacin pomirio sa ekipom i odao počast velikom rivalu.

Koautor: Nikola Ognjenović

Izvor video materijala: YouTube