Hajdfeldova šasija R31-04 otpisana zbog požara


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.08.2011.


Hajdfeldova šasija R31-04 otpisana zbog požara

©

"Požar koji je zahvatio levu stranu izduva i poda, delimično je izazvan novim mapiranjem motora koje je tim koristio. Kao i kod svih incidenata nekoliko razloga kombinovano su izazvali požar na Nikovom bolidu. Prvi je taj što smo koristili malo drugačije mapiranje u kvalifikacijama koje je prouzrakovalo vreliji izduv nego obično. Mislili smo da je to izazvalo povećanje temperature i izazvalo pukotine na izduvu. Pretpostavljamo da se pukotina povećavala tokom vožnje do poslednjeg pit stopa. Sve ovo i nije bilo toliko evidentno za nas jer se pucanje dogodilo iznad postavljenog senzora temperature. Nik je došao u boks sa delimično oštećenim izduvom. Servis je potrajao duže nego što je uobičajno, a motor je ostavljen na visokom broju obrtaja oko 6.3 sekunde. U takvim uslovima dosta goriva završi u izduvu što podiže teperaturu za oko 100 Celzijusa u sekundi. Ova temperatura bila je dovoljna da dokusuri delimično oštećenu cev izduva i proširi požar na druge delove šasije", objašnjava Alison.

"Kada je Hajdfeld kasnije zaustavio bolid i iskočio, dogodila se i manja eksplozija na levoj strani. U pitanju je boca sa vazduhom koja snabdeva ventile u motoru, pregrejala se i pukla."

Incident je bio takvog obima da šasija ne može biti reparirana i cela mora biti rashodovana.

"Incident je prouzrokovao rashodovanje šasije. Preuzećemo korake pre sledeće trke da smanjimo mogućnost požara i osiguramo da se boca sa vazduhom ne može pregrejati. u kontaktu smo sa FIA-om zbog dostavljanja kompletnog izveštaja incidenta kao i da im objasnimo korake koje preduzimamo da preventiramo ponavljanje istog."

Ceo događaj stavlja ranije tačku na kraj karijere šasije R31-04.