Utisci iz Monce - dan prvi


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 03.09.2015.


Utisci iz Monce - dan prvi

©F1Srbija

Danas je prvi zvanični dan ovogodisnje Velike nagrade Italije. Od Formule 1 na programu su bili prvi i drugi slobodni trening, a pored toga i dva treninga GP2 serije, kao i po jedan trening GP3 i Porše Mobil serije.

Najjači utisak koji sam danas stekao, onaj o kome u svi pričali od uvođenja turbo motora, a koji se tek moze uživo osetiti, jeste zvuk. Ono sto je esencija Formule 1, sada je ustupilo mesto mlađoj braći iz gore navedenih serija. Urlanje V10 i V8 motora sa nekadašnjih bolida se pretvorilo u predenje ako se poredi sa bolidima od par sezona unazad, a da ne pričamo o daljoj prošlosti. Bolidi mogu komotno da se slušaju sa bilo koje pozicije, čak i sa tribina gde je zvuk pojačan zbog višestrukog odbijanja od padok i tribine, a kamoli na otvorenom prostoru.

Sa druge strane u GP2 pa čak i GP33 seriji, na tim mestima dolazi do pucanja bubnih opni i nije prijatno duže vremena slušati bez zaštite na ušima. Ova stvar nije najbitnija, ali predstavlja onu "sitnicu" koja je Formulu stavljala miljama ispred konkurencije.

Sledeća stvar su ti daleko poznati Tifozi, koji su činili daleko više od polovine svih posetilaca. Iako je danas poseta bila najslabija od celog vikenda, ovacijama je ispraćeno svako pojavljivanje njihovih mezimaca. Ovo je naročito doslo do izražaja kada je Fetel dva puta postavio najbrže vreme na drugom treningu.

Pošto sam jedan deo proveo na ulazu u boks kako bih mogao da vam pošaljem sto bolje slike, primetio sam određenu dozu nervoze kod podmlatka F1. Sajnc, Kvjat a pogotovo Ferštapen, nekoliko puta su ušli prebrzo u boks čime je došlo do jakog kočenja i neizbežne blokade guma, praćene dimom. Moram reći da se niko od prisutnih nije bunio da oseti taj miris spaljenog Pirelija.

Pored dešavanja na stazi, od pratećih stvari valjalo bi pomenuti istaknut zid šampiona sa svim dosadašnjim vlasnicima naslova, osim sezone 2014, sto je izazvalo oštro negodovanje mog druga, inače vatrenog navijača aktuelnog šampiona. Tu su takođe i dve Senine šampionske kacige, kao i izložba svih Toro Roso bolida povodom njihovog jubileja, odnosno 10 sezona u F1.

To bih izdvojio za današnji dan, očekujte sutra utiske nakon kvalifikacija i malo slika o voznom parku zaposlenih.